kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Haziran 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Burgaz'da Bulgar kıza asılma kavgası

Askeri tatbikat için Bulgaristan'da bulunan Türk birliğinden bir askerin Bulgar bir kıza asıldığı, olaya müdahale eden genç kızın erkek arkadaşının ise 20 Türk askeri tarafından dövüldüğü öne sürüldü. Sofya Haber Ajansı'na göre, kavga Bulgar sahil güvenliğinin müdahalesiyle sona erdi.

ZORLA DENİZE ÇEKTİ
İddiaya göre olay şöyle gelişti: Karadeniz'de Romanya ile ortak askeri tatbikat yapan Türk askerleri, izinlerini geçirmek için Bulgaristan'ın sahili ile ünlü Burgaz kentine gitti. Burada, Türk askerlerinden biri sahilde erkek arkadaşıyla güneşlenen 18 yaşındaki bir Bulgar kıza "birlikte denize girmeyi teklif" etti. Kız, erkek arkadaşı ile birlikte geldiğini söyleyip teklifi nazikçe reddetti. Bir süre sonra yüzmek için yerinden kalkan genç kız, denize doğru yürümeye başladı. Kızın yolunu kesen asker, teklifini yineledi. Kızın reddetmesi üzerine de omzundan tutup kızı zorla denize doğru çekmeye başladı. Duruma müdahale eden kızın erkek arkadaşı, Türk askerini uzaklaştırmaya çalıştı. Sonra yanlarındaki bir Bulgar çifti de arbedeye karıştı. Kendi arkadaşları ile Bulgarların itiş kakışını gören diğer Türk askerleri hemen olay yerine geldi. Ve Bulgar gencini "Küfürler ederek" dövmeye başladılar. Kavga, sahil güvenlik ekiplerin müdahalesiyle sona erdi.

'ALKOL ALMIŞLARDI'

Olay hakkında fazla açıklama yapmayan sahil güvenlik ekibinin şefi Nikola Ivanov sadece, "Askerler çok alkol almıştı" dedi. Soruşturmasını sürdüren Bulgar polisi, Türk askerleri hakkında herhangi bir işlem yapılıp yapılmadığına dair bilgi vermedi.