kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Haziran 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
KAVGA BÜYÜDÜ... Conrad International İstanbul aşçıların kavgasına sahne oldu.

Beş yıldızlı otelde aşçıların kavgası

Orhan YURTSEVER / MERKEZ
Conrad'ın 4 Türk aşçısı, İsveçli baş aşçı yardımcısını küfür ve hakaret iddiasıyla savcılığa şikâyet etti. Claes Ljustander için 8 yıl hapis isteniyor..
Conrad International İstanbul'un mutfağında İsveçli baş aşçı yardımcısı Claes Ljustander ile 4 Türk aşçı arasında yaşanan küfür tartışması adliye koridorlarına taşındı. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na bir süre önce bir dilekçe ile suç duyurusunda bulunan Nihat Şarköy, Abdullah Alparslan, Nedim Öztürk ve Yasin Erözkan, Claes Ljustander'in kendilerine karşı agresif tavırlarda bulunduğunu, sürekli küfürlü sözler söyleyip, hakaret ettiğini öne sürdüler. Şikâyetçi aşçılar ayrıca küfürlerle sözlü hakarete maruz kaldıklarını ifade ederek, mutfakta bulunan 5 görevliyi de şahit gösterdi. Yaklaşık 5 ay önce göreve başlayan Claes Ljustander ise personeli ile hiçbir problem yaşamadığını öne sürdü. Personeli ile daima iyi ilişkiler kurduğunu anlatan Ljustander, hakaret ve tehdit içeren sözcükler kullanmadığını, ayrıca arkadaşlarının üzerinde herhangi bir baskı da kurmadığını söyledi.

UZLAŞMA İSTEMEDİ
Arkadaşlarının hatalarını nazik bir şekilde ilettiğini ifade eden Claes Ljustander, mahkemenin uzlaşma teklifini kabul etmedi. Soruşturmayı tamamlayan savcılık Claes Ljustander hakkında "hakaret" suçundan dava açtı. Hazırlanan iddianamede, Ljustander'in TCK'nın 125/1 maddesinin her müşteki için ayrı ayrı uygulanarak toplam 1.2 yıldan 8 yıla kadar hapis ile cezalandırılması istendi. Claes Ljustander'in yargılanmasına önümüzdeki günlerde İstanbul Sulh Ceza Mahkemesi'nde başlanılacak.