kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Haziran 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Koç Holding CEO'su Bülent Bulgurlu, Migros'un satışı için yetki verdiklerini açıklayarak, "Alıcı, duyulmamış bir isim de olabilir. Satışla gelecek yüzde 10 ciro kaybını sadece organik büyümeyle 1.5 yılda telafi ederiz" dedi..
Koç Holding CEO'su Bülent Bulgurlu, yatırım bankası JP Morgan'ı Migros ile ilgili satış dahil her türlü stratejik alternatifi değerlendirmek üzere görevlendirdiklerini açıkladı. Böylece, Koç Holding iş hayatına bakkal dükkanı kurarak başlayan kurucusu Vehbi Koç'un ilk iş kolunda faaliyet gösteren şirketi satmış olcak. Stratejik planlarını gözden geçirdiklerini ve 4 ana sektöre odaklanmaya karar verdiklerini anlatan Bulgurlu, bu sektörleri enerji, dayanıklı tüketim, otomotiv ve finansal hizmetler olarak sıraladı. Bulgurlu, bu çerçevede sahip oldukları Migros hisselerinin tamamını (yüzde 52) satmayı istediklerini belirterek, satışın 6 ile 9 ay arasında tamamlanacağını öngördüklerini kaydetti. Migros'un satışı ile birlikte Koç Holding'in ciro kaybının aşağı yukarı yüzde 10 olacağını dile getiren Bulgurlu, "Bu kaybı önümüzdeki 1.5 yıl içinde sadece organik büyüme ile telafi edeceğiz" dedi. Bulgurlu, böylelikle dünyanın ilk 200 ve Avrupa'nın ilk 50'nci şirketi konumunu 2 yıl içinde tekrar elde edeceklerini düşündüklerini ifade etti.

WALMART İLE GÖRÜŞME
Bulgurlu, Migros'un yüzde 50 ortağı olduğu ve Ramstore'ların sahibi Ramenka'nın satışa dahil olup olmadığı konusunda, "Arzu edenler Ramenka'ya ayrı veya bizim Ramenka'daki hisselerimize ayrı ya da Migros'un tümüne ayrı teklif verebilecekler. Biz de bu teklifleri değerlendireceğiz" dedi. Dünyanın en büyük perakendecisi ABD'li Wal-Mart ile bir görüşme içinde olmadıklarını, çünkü görüşme sürecinin bugün (dün) itibariyle başladığını söyleyen Bulgurlu, "Bundan sonra belki olacaktır. Talip isimler, sadece burası için değil yurtdışı faaliyetlerimiz için de olacak. Dolayısıyla hiç alışmamış, duymamış olduğunuz isimler de ileride karşınıza gelebilir" dedi.
Haberin fotoğrafları