kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Haziran 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Uysal’ın kızları Mukaddes ve Ayşe Uysal gözyaşlarına boğuldu.

Ev sahibini öldüren hizmetçi tutuklandı

AKTEPE - ANTALYA / MERKEZ
Antalya'da kızı gibi gördüğü yabancı uyruklu hizmetçisi ve onun sevgilisi tarafından kalbinden bıçaklanarak öldürülen Anneler Derneği Şube Başkanı Göksel Uysal, gözyaşları içinde defnedildi..
Antalya'da iki gün önce yabancı uyruklu hizmetçisi ve onun sevgilisi tarafından kalbinden bıçaklanarak öldürülen Türk Anneler Derneği Antalya Şube Başkanı Göksel Uysal, dün düzenlenen törenle gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. 'Teröre lanet' mitingine katılmak için hazırlandığı belirtilen Uysal'ın katil zanlısı olan hizmetçisini kızlarından ayırmadığı, onun için doğum günü partisi dahi düzenlediği öğrenildi. Uysal'ın katil zanlısı olan hizmetçisi ile sevgilisi İstanbul'da yakalanarak gözaltına alındı. Cumhuriyet Başsavcısı tarafından ifadesi alındıktan sonra mahkemeye sevk edilen Leonit M., nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.

ÇİÇEKLİ UĞURLAMA
Antalya'da 'İyilik Meleği' olarak bilinen Türk Anneler Derneği Antalya Şube Başkanı Göksel Uysal (45), cumartesi günü Çağlayan Mahallesi'ndeki evinde kalbinden tek bıçak darbesiyle öldürüldü. Uysal'ın katil zanlısı olarak olayın ardından kaybolan Moldova uyruklu hizmetçisi Veronika S. ve Leonit M., aranmaya başlandı. Uysal'ın altınları ve parasını da gasp ettikleri öne sürülen iki zanlı, İstanbul'da operasyonla yakalandı. Uysal için dün evinin önünde tören düzenlendi. Gözyaşlarının sel olduğu törene Türkiye'nin tüm illerinden Anneler Derneği üyeleri ve çok sayıda seveni katıldı. Çiçeklerle uğurlanan Uysal'ın yakınları sinir krizi geçirdi. Evinin önünde düzenlenen törenin ardından Muratpaşa Camisi'nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Uysal, Uncalı Kent Mezarlığı'nda toprağa verildi.

MERHAMETİNİN KURBANI...

Cinayetin ardından Antalya'ya gelerek 35 yıllık arkadaşının cenaze törenine katılan Türk Anneler Derneği Genel Başkanı Gül Baysal, "Göksel merhametinin kurbanı oldu. İyilik yapmayı çok severdi. Hiç kimseyi incitmez ve kırmazdı" diye konuştu. Uysal'la son olarak ölümünden bir gün önce telefonla konuştuklarını anlatan Baysal, "İki gün sonra Ayvalık'ta şehitler için yapılacak teröre lanet mitinginde buluşmak için sözleştik. Orada buluşup, yavrularımızın ölümüne neden olan ve anaların yüreğini yakan teröre lanet okuyacaktık. Fakat kendisi de bir hain saldırıya kurban oldu" dedi. Baysal, Türkiye'de yeniden idam cezasının uygulanmasını da istedi. Öte yandan Uysal'ın 6 ay önce yatılı olarak işe aldığı Moldovalı hizmetçisi Veronika'yı kızlarından bile ayırmadığı, bir ay önce Kemer'de sürpriz doğum günü partisi düzenlediği öğrenildi.
Haberin fotoğrafları