kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Haziran 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Akman: Hayatımda artık kokaine yer yok

Veli SARIBOĞA / MERKEZ
Kokain kullandıkları gerekçesiyle 16 sanıkla birlikte hâkim karşısına çıkan manken Seda Akman, "Artık hayatımda eğlenmek için bile olsa uyuşturucuya yer yok" dedi..
İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu 4 sanık ile Seda Akman, kardeşi Eda Akman ve oyuncu Durul Bazan'ın da aralarında bulunduğu 13 tutuksuz sanık katıldı. Kimlik tespiti sırasında dizi ve sinema oyuncusu olduğunu, ayda 15 bin YTL kazandığını söyleyen Seda Akman, ifadesinde "Hiçbir zaman bir örgüte üye olmadım. Kimseye uyuşturucu temin etmedim. Birkaç kere denemek ve eğlenmek amacıyla kullandım. Kendime zarar verdiğim için çok pişmanım. 4 ay önce yaşadıklarım bana büyük bir ders oldu. Artık hayatımda eğlenmek için bile olsa uyuşturucuya yer yok" dedi. Uyuşturucuyu tutuklu sanık Ergün Türkkan'dan aldığını söyleyen Akman, "Son 3- 4 ay için 5 yıllık arkadaşım Ergün'den kendisinin de kullandığını bildiğim için uyuşturucu istedim. Ama o kimden alır, parayı kime verir bilmiyorum. Ben ona 120 YTL ödedim. 3-4 kez aldım. Zaten hayatımda da 3-4 kez kullandım. O da deneme, merak ve arkadaş ortamındandır" diye konuştu.

İSİM VERMEK İSTEMEDİ
Bunun üzerine Savcı Nuri Ahmet saraç, Akman'dan arkadaş ortamını anlatmasını istedi. 4 ile 10 yıl arası hapis istemiyle yargılanan Akman, isim vermek istemeyince, Savcı, "Can güvenliğiniz açısından mı isim vermek istemiyorsunuz? Sanat dünyasından oldukları için mi söylemiyorsunuz?" dedi. Akman ise, "Sanat dünyasıyla bir alakası yok. İsim vermek istemiyorum" dedi. Oyuncu Durul Bazan da kimseye uyuşturucu tedarik etmediğini ve suç örgütü üyesi de olmadığını söyledi.

'CAN GÜVENLİĞİM YOK'
Tutuklu sanık Ergün Türkkan, kokain nedeniyle 2003 yılında kalp krizi geçirdiğini ifade ederek, "Uyuşturucuyu tutuklu sanık Özkan Ok'tan zaman zaman temin ediyorum. Uche adlı yabancı uyruklu bir şahıs ve Bingöllü Umut isimli şahıslardan da alıyordum. Bağımlısı olduğum bu illetten kurtulmak istiyorum. Özgür irademle ifade veremiyorum. Umut ve Uche'yle ilgili açık bilgiler veremiyorum. Herşey olabilir. Can güvenliğim yok. Duruşmaya özel olarak çağırıldığımda diğer bildiklerimi de açıklayacağım" diye konuştu. Diğer sanıklar da suçlamaları kabul etmeyerek beraat ve tahliyelerini istediler. Seda Akman'ın da aralarında bulunduğu tutuksuz sanıkların duruşmaya katılma zorunluluğunu ortadan kaldıran mahkeme duruşmayı erteledi.