kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Haziran 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Antalya'yı ayağa kaldırmak..

Sabah'ın editörleri haberi tekrar tekrar tekrar sayfalarına koymaktan bıktılar herhalde.. Ben de sizler gibi okumaktan bıktım.
Dahası.. Polis ikide birde basıp yakalamaktan, kapıya mühür basıp, içerdekileri savcılığa göndermekten bıktı, ama değişen bir şey yok..
Dalmaz Center, dokuzuncu kez basılıp mühürlenmiş. İçerde kumar oynatılıyor. Kumar bu ülkede yasak oysa..
Yasak ama, tıpkı trafik yasakları gibi.. Cezalar komik, takip binde bir olunca, yasak sadece uygar vatandaşı durduruyor. İşini bilen, aynen devam..
Poliste kaynaklarım var. Şu anda İstanbul'da en az 250 yerde gizli (!) kumarhane olduğu biliniyormuş..
Peki takip?..
Baskın bir şekilde sızıyor. Polis çoğu zaman gittiğinde boş evde kumar aletleri buluyor. İşlem yapamıyor..
Peki kumar aleti var ya.. O delil değil mi?.
Komediye bakın, değil. Çünkü bu ülkede kumar yasak ama, kumar aleti satmak yasak değil.. O basılan yer de kumarhane değil, bu aletleri satan namuslu (!) iş adamının showroomu.. Yani teşhir merkezi.. Ordaki birkaç kişi de, aletleri gösterenler, ya da görmeğe gelen alıcılar.. İyi mi?.
Şimdi, kumarhaneleri yasa dışı ilan ederek, bu ülkede turizme en büyük darbeyi vuran, on binlerce yatağın boş kalmasına, ya da üç otuz paraya satılmasına sebep olan, binlerce, hem de iyi para kazanan insanı işsiz bırakan, turistik yerleri besleyen tarım ve sanayi sektörlerine büyük darbe vuran, nerden bakarsanız bakın ihanet yasası, aslında kumarhanelerin kökünü kazımıyor, sadece yer altına indiriyor ve mafyanın eline teslim ediyor..
Bu da iyi mi?.
Sabah gazeteye, Antalya yazmaya gelirken, arabada okuyorum ki, Dalmaz Center'in dokuzuncu baskınında yakalananlar adam başı 60 lira ceza ödeyip, serbest bırakılmışlar.
Gelecek ay, onuncu baskın haberini de okuruz..
Çelebi böyle olur, bizde devlet yasağı dediğin..
Yasak böylesine komik olur da, neden yeniden ele alınmaz.. Neden bu yasağın, bu ülkenin en önemli bacasız sanayiine vurduğu darbe gündeme getirilmez.. Neden konu önce ekonomik, toplumsal ve bilimsel, sonra da siyasal tartışmaya açılmaz?. . Neden uygar çözümler aranmaz?..
Kumarhaneleri Tansu Çiller kafası bir gecede yok edeli yıllar oldu.. Karardan sonra nüfus kağıdı ile gidilen Kuzey Kıbrıs kumarhane cennetine döndü. Bizim büyük kentlerde kumar yer altına indi. Kumarın İsrail'den ve Rusya'dan bu ülkeye seller gibi akan dövizi de Yunanistan ve Bulgaristan yolunu tuttu.
Şimdi bir durum değerlendirmesi yapma zamanı değil mi?.
Peki kim getirecek gündeme..
AKP mi?.. Güldürmeyin beni..
Hem de Antalya'nın çocuğu.. Turizmin sorunlarını en iyi bilmesi gereken ve çözümleri elde edinceye kadar peşinde koşması beklenen Ana Muhalefet Lideri Deniz Baykal mı?.. Vallahi bu defa katılır kalırım gülerken haa..
Siyasetçilerin elleri yanar.. Cızz.. Oy korkusundan, memleket batsa umurlarında olmaz onların..
O zaman kim?..
Birileri bir şey yapmalı.. Ama kim?..