kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Erdoğan, patlamanın ardından Dışkapı Hastanesi'nde tedavi edilen yaralıları ziyaret etti.

"Bütün bağlantıların üzerinde duracağız"

Başbakan Erdoğan, 6 kişinin ölümü ve 100 kişinin yaralanmasına neden olan saldırıyı 'hain ve gaddar' olarak tanımladı. Erdoğan olayın yurtiçi ve yurtdışındaki bütün bağlantılarını inceleyeceklerini söyledi..
Patlama bölgesinde inceleme yapan Başbakan Tayyip Erdoğan, teröre karşı uluslararası işbirliği çağrısı yaptı. "Hain ve gaddar" olarak tanımladığı eylemin insanların çok hareketli olduğu bir saatte gerçekleştirilmiş olduğuna dikkat çeken Erdoğan, şöyle dedi:

'ULUSLARARASI MÜCADELE ŞART'
"Yaz mevsimine yönelik olarak güvenlik güçlerimiz bütün önlemlerini artırmış olmalarına rağmen böyle bir olayı yaşamış bulunuyoruz. Bu olaylar bir kere daha gösteriyor ki teröre karşı daha güçlü bir şekilde birlik beraberlik içinde elbirliği yapmak durumundayız. Terör ABD, İngiltere, İspanya, İtalya gibi ülkelerde de kendini daha önce gösterdi. Her zaman bir şeyi tekrar ettik, teröre karşı uluslararası bir mücadele platformu oluşturulmalı. Nitekim şu anda bir kere daha böyle bir netice ortaya çıkmıştır."

'İSİM VERMEYECEĞİM'
Yaralılara Allah'tan şifa dileyen Erdoğan, araştırma tamamlanmadan örgüt ismi veremeyeceğini belirtti ve ekledi: "Terörün propagandası yapılmamalı ve isim üzerinde durulmamalı. Bu olaydan Türkiye'nin en az zararla çıkmasını sağlamalıyız. Gerek yurtiçinde gerek yurtdışında bütün bağlantıları üzerinde ısrarla duracağız."

YARALILARI ZİYARET ETTİ
Başbakan Erdoğan, daha sonra patlamada yaralananları tedavi gördükleri hastanelerde ziyaret etti. Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Dışişleri Bakanı Abdulah Gül ve İçişleri Bakanı Osman Güneş ile Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi gören hastalara "geçmiş olsun'' dileklerini iletti. Bu arada Erdoğan'ın yaralıları ziyareti sırasında hastanede ilk müdahaleleri yapılan bazı ağır yaralıların ambulanslarla başka hastanelere sevk edildikleri görüldü. Erdoğan, daha sonra beraberindeki bakanlarla Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne de giderek, hastanede 2 ayrı bloktaki yaralıları ziyaret etti ve "geçmiş olsun'' dileklerini iletti.