kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Ulus'a bomba attılar 6 ölü 100 yaralı

Haber ve Fotoğraflar: Ali EKEYILMAZ-Kadir ERCAN, B
Türkiye Cumhuriyeti'nin sembolü sayılan Ulus Meydanı'ndaki Anafartalar Çarşısı girişinde bir canlı bomba saldırısıyla 6 kişi parçalanarak can verdi, 100 kişi yaralandı. Ölü ve yaralılar arasında turist Pakistanlılar da var..
Başkentin kalbi ve Cumhuriyet'in sembolü olan Ulus Meydanı, dün Ankara tarihinde görülen en büyük terör saldırısıyla can pazarına döndü. 6 kişinin öldüğü, 16'sı ağır 100 kişinin yaralandığı saldırı sırasında başkentin göbeğinde dehşet dakikaları yaşandı. Erkek olduğu belirlenen canlı bomba, insan kalabalığının ortasında üzerindeki pimi çekerek meydanı kan gölüne çevirdi. Olay sırasında ölü ve yaralıların vücut parçaları her yana dağıldı, Anafartalar Çarşısı harabeye döndü. Patlama ile ilgili 8 kişi gözaltına alınırken, Emniyet olayla ilgisi olduğu gerekçesiyle Şahin marka bir otomobilin yanı sıra kırmızı renkli bir motosikletin peşine düştü.

İŞ SAATİNDE DEHŞET
Cumhurbaşkanı seçimi nedeniyle gerilen, genel seçimlere hazırlanan Başkent'i sarsan terör saldırısı, dün akşam saat 18.45 sularında meydana geldi. PKK'lı olduğu ileri sürülen erkek terörist, Ulus'tan Bentderesi yönüne giden caddenin üzerinde Kiler Market ile Zincirli Camisi karşısındaki Anafartalar Çarşısı giriş kapısında, üzerindeki bombayı patlattı. Bomba, tam iş çıkış saatinde insanların otobüslere binmek için otobüs duraklarında beklediği saatte patlatıldığı için ölü ve yaralı sayısı arttı. Saldırıda İsa Kalkış (19), Serdar Karayiğit, Bilal Genç ve Tuğba Yomi öldü. Ölen diğer 2 kişinin kimlik tespiti için çalışma yapılıyor. Ulus'u gezmekte olan Pakistanlı turist grubundan yaralanan bir kişi de öldü.

KOLLAR BACAKLAR KOPTU
Patlamanın ardından Ulus'a çok sayıda ambulans ve itfaiye sevk edildi. Yaralılar bölgede bulunan Numune, Yüksek İhtisas, Hacettepe, İbni Sina, Dışkapı hastanelerinde tedavi altına alındı. Bacakları ve kolu koparak feci şekilde yaşamını yitiren vatandaşların cesetleriyle kopmuş uzuvları tek tek toplandı ve otopsi yapılması için Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Bazı yaralıların kopmuş uzuvları farklı hastanelere götürüldü. Polis olaydan kısa bir süre sonra olay yerinden uzaklaştığı öğrenilen 06 AR 579 plakalı kırmızı motosikleti bir süre sonra Selçuk Ecza Deposu önünde bulundu. Aralarında sarışın bir kadının da bulunduğu 3 kişinin otomobille kaçtığı iddia edildi. Bu arada görgü tanıklarının olaydan önce 5 şahsın çarşı etrafında şüpheli davranışlarda bulunduğunu, "Birbirlerini tanımıyormuş gibi davranan bu kişilerin aynı zamanda da birbirlerini gözetlediğini" söylediği öğrenildi.
Haberin fotoğrafları