kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Ulus'taki patlamada hayatını kaybeden Muzaffer Savaş iki hafta önce nikah masasına oturmuştu. Cuma günü de düğünü olacaktı.

Terör düğün öncesi vurdu

Yeni Haber
Hayatını kaybedenlerin yakınları, adli tıp önünde acılı bekleyişleri sürdürürken, zaman zaman birbirleriyle konuşarak acılarını paylaşıyor. Ölenlerin hayat hikayeleri ise dinleyenleri gözyaşına boğuyor.

4 GÜN SONRA EVLENECEKTİ

Muzaffer Savaş, cumartesi günü düğününde giyeceği damatlığı seçmek için Anafartalar'daydı. 24 yaşındaki Muzaffer Savaş, evlilik hazırlıkları yapıyordu.

Patlamada ölenlerden Muzaffer Savaş'ın amcası Mehmet Savaş, yeğeninin 25 Mayıs'ta evleneceğini belirterek, ''Damatlık almaya gitmişti ama kefen giydi. Davetiyesi bile dağıtılmıştı'' diye konuştu. Terörü lanetleyen Savaş, siyasi parti liderlerine tepki göstererek, polis ve askerin yetkilerinin artırılmasını istedi.

DEDE BABAMIZ NEREDE DEDİKLERİNDE NE CEVAP VERECEĞİM?

Serdar Karayiğit'in babası Ali Karayiğit ise oğlunun iki küçük çocuğu bulunduğunu söyleyerek, ''Bana 'dede babamız nerede?' dediklerinde ne cevap vereceğim?'' dedi. Türkiye Cumhuriyeti'nin yıkılamayacağını söyleyen acılı baba, ülkenin sahipsiz olmadığını belirtti.

TUBA TEZGAHTARDI

22 yaşındaki Tuba Yomi'nin Anafartalar Çarşısı'nda Giyim Fuarı'nda tezgahtar olarak çalıştığı belirtildi. Yomi, ailesinin tek çalışan çocuğu olarak, ev geçindirmekle sorumluydu. Patlamada yaşamını yitiren Tuba Yoli'nin ıÜüeniştesi Adnan Özçelik de olayı duyduklarında Tuba'nın iş yerini telefonla aradıklarını ve daha sonra hastaneleri dolaştıklarını belirterek, ''Patronlarıyla buluşup Ulus'ta ikiye bölündük. Her yeri aradık, sonuçta Tuba'yı burada morgda bulduk'' diye konuştu.

19 YAŞINDAKİ İSA KALKIR ASKERE GİDECEKTİ

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde doğan İsa Kalkır, 19 yaşındaydı ve bu yıl askere gidecekti. İsa Kalkır, Anafartalar Çarşısı'nda bir düğme dükkanında çalışıyordu.

GEÇEN YIL ASKERDİ

23 yaşındaki Ferhat Kanat'ın ise yaklaşık bir yıl önce askerden döndüğü, hayatını limon tezgahında satıcılık yaparak kazandığı öğrenildi.

BİLAL GENÇ İÇİŞLERİ MEMURU

45 yaşında Bilal Genç'in, İçişleri Bakanlığı'nda çalıştığı öğrenildi.

OTOPSİ YAPILIYOR

Ulus Anafartalar Çarşısı'nda dün akşam saatlerinde gerçekleştirilen bombalı saldırıda hayatlarını kaybeden Muzaffer Savaş, Ferhat Kanat, İsa Kalkır, Tuba Yomi, Serdar Karayiğit ve Bilal Genç'in otopsisi sürüyor.

Otopsi savcısı Ali Eker Yasan ve Tahkikat Savcısı olarak da Mustafa Nuri Sılaydın görev yapıyor. Ölenlerin yakınları terörü lanetlerken devlet yetkililerine de "Terör Ankara'nın göbeğine kadar geldi. Niçin gerekli önlemler alınmıyor" siteminde bulundu.

Öte yandan AKP Ankara Milletvekili Faruk Koca, adli tıp kurumuna gelerek ölenlerin yakınlarıyla bir süre sohbet etti ve başsağlığı dileklerini iletti. Otopsiler ve incelemelerin ardından cenazeler ailelerine teslim edilecek.

AJANSLAR