kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Adnan Oktar

Yargıtay: Adnan Hoca örgütü çocukla ilişkiye 'ibadet' dedi

ANKARA
Yargıtay, "Adnan Hocacılar Örgütü"nün röntgenini çekti... Yargıtay'ın Adnan Oktar ve grubundaki kişileri zaman aşımından kurtaran yerel mahkemenin kararını bozma gerekçelerinde, grubun eylemleri tek tek sıralandı. İstanbul 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi, Adnan Oktar ve 17 sanığın tehdit ve şantaj davasını zaman aşımı nedeniyle kaldırma kararı vermişti. Yargıtay 8'inci Ceza Dairesi, 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nin bu kararını geçen hafta bozdu. Dosya yeniden yargılama için İstanbul'a gönderilmek üzere Yargıtay Başsavcılığı'na verildi. 10 yıllık zaman aşımı süresinin dolmadığına işaret eden 8'inci Ceza Dairesi'nin gerekçeli kararında şu tespitlere yer verildi:

* Partiler için de çalıştılar: Sanıklar, basın yayın kuruluşları üzerinde nüfuz elde etmek, kendilerine ve başkalarına haksız çıkar sağlamak, destekledikleri kişilerin ve siyasi partilerin seçimlerde oy elde etmesini sağlamak için, korkutma ve sindirme gücünü kullanmışlardır.

* Çocuklarla ilişkiye ibadet dediler: Sanık Adnan Oktar'ın belirlediği kurallarla uyguladıkları cinsel anlayışlarını devam ettirebilmek için bir ekip, yaşı küçük çocukların da bulunduğu kızları, sahip oldukları lüks yaşam tarzlarıyla etkileyip gruplarına katmıştır. Bu kızlar ile doğal olmayan yollardan neredeyse bütün örgüt üyeleri ilişki kurmuş, bunu 'ecir' adını verdikleri bir ibadet şekli olarak benimseyip uygulamışlardır. Bu ilişkiler, sanık Hasan Basri Güner'in sorumlu olduğu bir ekip tarafından 'koz olarak' gizli kameraya alınmıştır.

* Basına foto montajla şantaj: Grup içinde bir ekip kurulup, kendi grupları hakkında yazılı ve görsel basında yayın yapan gazeteciler hakkında cinsel sapıklık içinde oldukları ve eşlerini pazarladıkları, uyuşturucu kullandıkları gibi incitici hususlarla birlikte tehdit içeren yazılar hazırlamışlardır. Bunlardan bazılarına fotomontajla ürettikleri fotoğrafları da ekleyip resmi kurumlara ve bu kişilerin yakınlarına göndermişlerdir.

* Partilere sızma girişimi: Örgütlerinin daha da güçlenmesi için siyasi işlerle ilgilenmek üzere de sanıklar Fırat Develioğlu, Ersin Alacadağ ve Turgut Aksu'nun yer aldığı bir ekip kurdukları ve bu konuda faaliyete başladıkları, Ersin Alacadağ ve bazı örgüt üyelerinin bir siyasi partinin çeşitli kademelerindeki yönetimlerine girdikleri belirlenmiştir.

* Basına sekreterlerle sızdılar: Kadın sanıklar, basın kuruluşlarına sekreter olarak girmiş gazetecilerin kişisel bilgilerini temin etmiştir. Çalışanların maaşları ele geçirilmeye çalışılmış, sanık Alev Ulaşoğlu'nun çantasında 41 bankamatik şifresi bulunmuştur.