kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Şırnak'ta 1 terörist öldürüldü

Yeni Haber
Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarını sürdüren güvenlik güçleri, Şırnak'ta 1 teröristi ölü olarak ele geçirdi. Bingöl'de ise 1 terörist sağ olarak yakalandı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Şırnak Merkez ilçesi dağlık arazi kesiminde güvenlik güçleri tarafından yapılan arama tarama faaliyeti esnasında, terör örgütü mensubu bir grup ile temas sağlandığı bildirildi.

Çıkan çatışma sonucu; bir erkek teröristin bir adet kaleşnikof piyade tüfeği, 5 adet kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü ve 7 adet el bombası ile birlikte etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde ise güvenlik güçleri tarafından terör örgütü mensubu bir terörist yakalandı. Sağ olarak ele geçirilen terörist hakkında adli işlemlere başlanıldı.

Bingöl'ün Genç ilçesi dağlık arazi kesiminde de, güvenlik güçleri tarafından yapılan arama ve tarama faaliyeti esnasında, terör örgütü mensupları tarafından güvenlik güçlerine uzak mesafeden ateş açıldı.
Olayda herhangi bir can ve mal kaybı meydana gelmezken; teröristlerin yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Genelkurmay Başkanlığı'nın haftalık terörle mücadele raporuna göre, 14 - 21 Mayıs tarihleri arasında 2 terörist ölü, 6 terörist sağ olmak üzere toplam 8 terörist etkisiz hale getirildi.

(CHA)