kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Bombaya Türk bayraklı tepki

Yeni Haber
Ulus Anafartarlar Çarşısı'nda dün akşam yaşanan patlamanın ardından, bugün işyerlerine gelen çarşı esnafı, iş merkezinin pencerelerine Türk bayrakları astı. Ulus'taki çevre esnafı da tepkilerini aynı şekilde gösterdi.

ESNAFIN BAYRAKLI TEPKİSİNİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Anafartarlar Çarşısı'nda dün akşam yaşanan patlamanın ardından incelemeler sürüyor. Polis dün akşamdan buyana aralıksız olarak başlattığı olay yeri inceleme çalışmalarına devam ederken, patlamanın meydana geldiği cadde ise araç ve yaya trafiğine kapalı tutuluyor. Polis, olay yerine gelen çarşı yönetimini ve esnafı kimlik kontrolü sonrasında içeriye aldı.

İşyerlerine giren esnaf dükkanlarında yaptıkları kısa incelemelerinin ardından ilk iş olarak dükkan pencelerine Türk bayrağı asarak, patlamayı protesto ettiler. Anafartarlar Çarşısı esnafının bu protestosuna Ulus'taki çevre esnaf da dükkanlarına Türk bayrağı asarak katıldı.

Öte yandan dün yaşanan patlama şokunu üzerinden atan Ulus esnafı, polis kontrolünden geçerek, dükkanlarını açmaya başladı. Dükkan ve mağazaları hasar gören işyeri sahipleri ise bir taraftan cam kırıklarını süpürürken, diğer taraftan ise mağazadaki mallarını kolilerle dışarıya çıkardı.