kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Orgeneral Büyükanıt, Ulus'taki bombalı saldırının 'organize bir terör örgütü işi' olduğunu belirterek buna benzer saldırıların büyük şehirlerde yeniden yapılabileceğini söyledi..
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Anafartalar Çarşısı önündeki patlamayla ilgili olarak, "Bu terör örgütünün arkasındaki kurumlara bakmamız lazım. Terör örgütlerini kim besliyor bunlara bakmamız lazım, başka bir şey söylemeyeceğim. Yorumlarını size bırakıyorum'' dedi. Orgeneral Büyükanıt, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan yaralıları ziyaretinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Olayın kendisini derinden sarstığını belirten Büyükanıt, patlama yerini gördükten sonra asker gözüyle değerlendirdiğinde, bunun basit bir patlama olmadığını ifade etti ve "Olay organize bir terör örgütünün patlamasıdır'' dedi. Terör örgütünün hedefinin ne olabileceği sorusuna Orgeneral Büyükanıt, "Şimdi bunu her büyük şehirde bekleyebilirsiniz... Olur demiyorum ama büyük şehirlerde böyle şeyleri yapabilirler'' yanıtını verdi. Büyükanıt, "Türkiye'nin bundan sonraki tavrı ne olmalıdır?'' sorusunu yanıtlarken ise "Bu terör örgütünün arkasındaki kurumlara bakmamız lazım. Terör örgütlerini kim besliyor bunlara bakmamız lazım, başka bir şey söylemeyeceğim. Yorumlarını size bırakıyorum'' dedi.

GÜZERGAH DEĞİŞMEDİ
Orgeneral Büyükanıt, kuvvet komutanları ve IDEF'e davetli yerli ve yabancı konuklar, saat 20.00'de Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nde verilen açılış resepsiyonuna gitmek için patlamanın olduğu Anafartalar Çarşısı'nın da bulunduğu güzergâhı kullanacaktı. Patlama sonrası resepsiyondan önce vazgeçilmesi planlandı. Ancak daha sonra Orgeneral Büyükanıt ve Milli Savunma Bakanı Gönül etkinliğe katıldı.