kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
SAİT GÜRSOY

Üniversiteden sonraki yaşam

Perceptum BCI ile Akampus.com'un birlikte düzenledikleri bir anket, gençlerin üniversiteden sonraki yaşamdan beklentilerine dair önemli ipuçları verdi. İstanbul'un en iyi üniversitelerinde okuyan 970 gencin katıldığı ankete göre, mezun olan gençlerin yaklaşık yüzde 70'i ayda net bin 346 YTL'nin altında bir ücretle çalışmaya razılar.
- Ankete katılanların yüzde 30'u mezun olduktan hemen sonra kendi işini kurmak istiyor. Öğrenciler için en popüler sektörler eğitim, bankacılık/finans ve IT.
- Seçilen 51 özel şirket arasında Koç ve Sabancı Grubu en popüler ve en çok tercih edilen şirketler. Öğrencilere göre en ideal işverenin saygın ve yenilikçi şirket anlayışını benimsemiş olması gerekiyor. Ayrıca cinsiyet eşitliği, sıcak bir iş ortamı ve yüksek ahlaki değerler de öğrenciler tarafından önemseniyor.
- Aile ve arkadaş çevresinin öneri ve düşünceleri, bu konuda çok az önem arz ediyor. Ankete cevap verenlerden sadece yüzde 8'i yakınlarının önerilerini dikkate aldığını belirtiyor. Ankete katılanların yüzde 91'i, mezuniyetten sonra Türkiye'de yaşamak istiyor.
- Katılımcıların yüzde 75'i için işveren firmanın uluslararası alanda kariyer imkânı sağlayabilmesi önemli bir faktör. Mezuniyetten hemen sonra, katılımcıların ücret beklentisinin brüt bin 952 YTL olduğu görülüyor.