kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Mayıs 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Meclis'te şerefsiz tartışması

Yeni Haber
Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, Genelkurmay Başkanlığı'nın Cumhurbaşkanlığının birinci turundan hemen sonra 27 Nisan tarihinde internet sitesinde yapılan bildiriden haberdar olduğuna ilişkin eleştirilere Meclis'te cevap verdi. Erkan Mumcu, bildiriyle ilgili olarak, ''Haberi olup da milleti haberdar etmeyen şerefsizdir, namussuzdur'' diye konuştu.

Genel seçimlerin 4 yılda bir yapılmasını ve cumhurbaşkanının halk tarafından 5 artı 5 sistemiyle seçilmesini de içeren Anayasa değişikliği teklifinin tümü üzerinde konuşan Erkan Mumcu, bu teklifin yasalaşması ve teklifin eğer 2. tur oylamasının yapılmasının AK Parti ve Genel Başkanı Recep tayyip Erdoğan için bir samimiyet testi olacağını söyledi.

AK Partili milletvekillerinin, Genelkurmay Başkanlığı'nın bildirisinden haberdar olduğu yönünde kendisine sık sık laf atmasına sinirlenen Erkan Mumcu, Bakanlar Kurulu sıralarına dönerek şöyle konuştu: ''Haberi olan arkadaş bak burada oturuyor. Haber alıp da dik duramayanlar, iftirayla kendi komplekslerini bastırmaya çalışmasınlar. Haberi olup da milleti haberdar etmeyen şerefsizdir, namussuzdur. Demokrasi için gerekirse canını da vermeyen şerefsizdir, namussuzdur. Benden bu kadar. Bunu söyleyebilecek bir delikanlıyı da kürsüye bekliyorum. Komploculuğun devri bitti, bundan sonra delikanlılığın devri.''

AK Partili milletvekillerinin, 'Aslanlar gibi' savunduğu Anayasa değişikliği paketinin arkasında duramayacağını savunan Erkan Mumcu, Cumhurbaşkanın halk tarafından seçilmesi gerektiğini iki yıldır söylediklerini ancak AK Parti'nin bu süre boyunca yüzlerine bile bakmadığını kaydetti.

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün, Cumhurbaşkanı adaylığından çekilirken yaptığı açıklamaları teessüfle karşıladığını dile getiren Erkan Mumcu, ''Anayasa Mahkemesi'nin içtihadını bu Meclisin üstüne bir gölge gibi düşüren, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bildirisini, demokratik siyasetin üstüne bir vesayet gölgesi olarak düşüren sürecin mimarı kim?'' diye sordu. AK Parti milletvekillerinin ''siz'' diye bağırması üzerine Erkan Mumcu şöyle konuştu: ''Öyle mi? Bunu, tarihin, milletimizin vicdanına bırakıyorum. Bu süreci görmezden gelerek, burnunun doğrultusuna bizi de yok sayarak gidenler, kendi sorumluluklarını itiraf etmiyorlar, kendilerine sorumlu arıyorlar. Bu nasıl bir demokrasi? Abdullah Gül seçilirse, demokrasi olacak, ama milletin yarısı bu parlamentoda temsil edilmeyince demokrasi sorunu olmayacak. Demokrasi, bir adam bir oy düzenidir."

Erkan Mumcu, "5 senedir getirmediğinizi; sonunda dediğimiz noktaya tıpış tıpış geldiniz. Hoş geldiniz, geç geldiniz. Demek ki 20 kişiyle 365 kişinin yapamadığını yapmak mümkünmüş. Kimin samimi, kimin yürekli olup olmadığını, bu oylamanın 2. tekrarının yapılıp yapılmamasında göreceğiz. Herhangi bir şekilde eğer tekrarı yapılırsa, Sayın Başbakanı ve AKP grubunun çoğunluğunu burada bekleyeceğim. Gelebilecek misiniz, gelemeyecek misiniz, göreceğiz'' diye konuştu.

CHA