kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Mayıs 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Solda seçim işbirliği tamam

Yeni Haber
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, DSP'nin önerisini kabul ettiklerini açıkladı.

Ankara'da bir programa katılan CHP lideri Baykal, burada DSP ile seçim işbirliği konusundaki soruları yanıtladı. Baykal, 'DSP ile işbirliği yapacak mısınız' sorusuna ''Evet. DSP'nin önerisini kabul ettik. İşbirliği önerisinde DSP ile mutabıkız'' şeklinde cevap verdi.

"DSP KARARINI VERDİĞİ ANDA BU İŞBİRLİĞİNİ YAPMAYA HAZIRIZ"

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, DSP'nin seçim işbirliği önerisini benimsediklerini belirterek, "Mutabakata varılan seçim işbirliği modeli üzerinde DSP kararını verdiği anda bu işbirliğini yapmaya hazırız." dedi.

CHP Genel Başkanı Baykal, katıldığı bir programda solda birlik ile ilgili açıklama yaptı. Birkaç gündür görüşmeleri hızlandırdıkları DSP'nin seçim işbirliği önerisini kabul ettiklerini dile getiren Baykal, "CHP'nin tek çatı görüşünü askıya alarak çalıştık. Çok olumlu bir noktaya geldik. Bizim modelimiz tek çatı altında her iki partinin bütünleşmesiydi. Ama DSP'deki arkadaşlarımız bu aşamada iki siyasi partinin örgütsel bütünlüğünün uygun olmayacağını, kendileri açısından bunun mümkün olmayacağını ve seçim işbirliğinin düşünülmesi gerektiğini söylediler. Biz de onların görüşünü benimsediğimizi ifade ettik. CHP'nin bu konudaki özlemini askıya alarak DSP'nin önerisini esas alan bir çalışma yaptık. Arkadaşlarımız olumlu bir noktaya geldiler" diye konuştu.

Şu andan itibaren seçim işbirliği modelinin DSP'nin yetkili organları tarafından karara bağlanmasını bekleyeceklerini ifade eden Baykal şöyle devam etti: "DSP kararını son aşamaya ulaştırdığı anda seçim işbirliği yapmaya hazırız. CHP'de bu konuda bir tereddüt yoktur. Bu bizim önerimiz değil ama biz anlayışla karşıladık. Bu işbirliği sonucunda çıkacak tablonun bir bütünleşmeye gitmesini diliyoruz. Ayrılmak üzere değil, kavuşmak üzere çalışıyoruz. DSP'li arkadaşların prosedürlerini tamamlamaları gerekiyor. Bu bekleyiş içindeyiz. Kimsenin kişisel beklentisi yoktur, talebi yoktur. Bunun için herkes özveriye hazır. DSP'li arkadaşlar da aynı düşüncelerini ifade ettiler. Bu kamuoyunun beklentisine yanıt verecek bir aşamadır. İyi niyet ve samimiyet esastır. El birliğiyle çalışıyoruz. Bu karar alındıktan sonra bu dayanışmanın yansıtılması için gereken adımları atarız. Üzerinde anlaşılan CHP'nin modeli değildir. Onların istediği model üzerinde çalıştık. Ancak bu çalışmanın bir siyasi bütünleşmeye doğru gitmesini diliyoruz. Ayrışmaya değil bütünleşmeye doğru gidişe vesile olmasını diliyoruz. Bu temenni her iki kesimde de var. Bu bir sayısal pazarlık sonucu ortaya çıkmış bir beklentisi yoktur. Herkesin sosyal demokrat hareketi güçlendirmek için her türlü ortak harekete hazır. Aday belirleme konusu el birliği ile olacaktır."