kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Mayıs 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Binali Yıldırım ağladı

Yeni Haber
Erken seçim kararı ardından yarın istifa edecek olan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın son basın toplantısında duygusal anlar yaşadı. Yıldırım'ın, veda konuşması yaparken gözlerinin yaşardığı ve sesinin titrediği görüldü. Bazı bürokratlar da gözyaşlarını tutamadı.

Anayasaya göre yarın istifa edecek olan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın dört buçuk yılını değerlendirdiği basın toplantısında duygusal anlar yaşandı.

Toplantı sırasında veda konuşması yapan Yıldırım'ın gözlerinin yaşardığı görülürken, bazı bürokratlar da gözyaşlarına hakim olamadı. Toplantı sonrasında basının sorularını yanıtlayan Ulaştırma Bakanı Yıldırım, görevi kime devredeceğini bilmediğini ifade etti. Buna Başbakan'ın karar vereceğini belirten Yıldırım, "Zor hemen yapılır, imkansız biraz zaman alır. Biz bu anlayışla çalıştık. Yaptığım hiçbir işten pişman değilim. Süreyi dolu dolu geçirdim. Artık bundan sonra göreve gelecek arkadaşlardan en büyük arzum başlatılan ulaşım ve iletişim seferberliğini devam ettirmeleridir" diye konuştu.

"Özeleştiri yaptınız mı?" sorusu üzerine Yıldırım, daha iyi iş yapmak için özeleştiri yapmak gerektiğini söyledi. "Zamanı daha etkin kullanabilirdik. Çok daha fazla proje yapabilirdik" diyen Yıldırım, ulaştırma ve haberleşmede mevzuatın basitleştirilmesinin karşılaşılan sorunların başında geldiğini vurguladı. Bunun belki önümüzdeki yıllarda düzelebileceğini ifade eden Yıldırım, bunu başlattıklarını fakat tamamlayamadıklarına işaret etti. Ulaştırma, enerji ve telekomünikasyonun ayrı bir ihale kanununa tabi olması için çalışma başlattıklarının altını çizen Yıldırım, bunun hizmetlerin önünü açacak bir çalışma olduğuna dikkat çekti. Yıldırım, şöyle konuştu:

"Ben geleceğe yönelik şahsımla ilgili plan yapmadım. Bundan sonra da yapmam. Bize görev düşerse seve seve yaparım. Bu işler hesap kitapla olmaz. Çok vaktimin olacağı konusunda emin değilim. Önümüzde çok önemli iki buçuk ay var. Bu sürede milletimizin içinde daha çok olacağız. Dört buçuk yılın hesabını vereceğim. Milletimizle dertleşeceğiz. Yeni döneme kendimizi hazırlayacağız. En önemli programımız bu başka bir programımız yok"

(ANKA)