kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Mayıs 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Fahri Kasırga

Adalet, İçişleri ve Ulaştırma Bakanlıklarına atama

Yeni Haber
Genel seçim nedeniyle anayasa gereği görevinden ayrılan Adalet, İçişleri ve Ulaştırma Bakanlarının yerine atama yapıldı. Başbakanlık'tan edinilen bilgiye göre, Cemil Çiçek'in yerine Adalet Bakanlığına Müsteşar Fahri Kasırga, Abdülkadir Aksu'nun yerine İçişleri Bakanlığına Kayseri Valisi Osman Güneş, Binali Yıldırım'ın yerine Ulaştırma Bakanlığına Denizcilik Müsteşarı İsmet Yılmaz atandı.

FAHRİ KASIRGA'NIN ÖZGEÇMİŞİ

Adalet Bakanlığına atanan Fahri Kasırga, 20 Ocak 1953'te Çayeli'nde doğdu. İstanbul Kabataş Erkek Lisesi'ni bitiren Kasırga, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1977'de mezun olduktan sonra 1978'de Rize hakim adayı olarak mesleğe başladı. Hopa Cumhuriyet Savcılığı, Erzurum-Olur Cumhuriyet Savcı Yardımcısı, Trabzon-Çaykara, Sakarya-Karasu Cumhuriyet Savcılığı ve Fatsa, Diyarbakır, Kocaeli ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı görevlerinde bulunan Kasırga, 3 Ekim 2003'te Adalet Bakanlığı Müsteşarlığına getirilmişti. Fahri Kasırga, evli ve 2 çocuk babası.

OSMAN GÜNEŞ'İN ÖZGEÇMİŞİ
İçişleri Bakanlığına atanan Osman Güneş, 1952 yılında Yozgat İli Şefaatli İlçesine bağlı Ekinciuşağı Köyünde doğdu. İlkokulu köyünde bitirdikten sonra sırasıyla 1971 yılında Yozgat Lisesinden, 1976 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olan Güneş, 1977'de Ankara Maiyet Memuru (Kaymakam Adayı) olarak göreve başladı. Kaymakamlık stajını tamamladıktan sonra sırayla Mecitözü, Çelikhan, Cizre, Datça ve Sandıklı Kaymakamlıklarında bulunan Güneş, 1990'da İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığına atandı. Bu birimde yaklaşık 2 yıl Daire Başkanlığı, 4 yıl Genel Müdür Yardımcılığı yaptıktan sonra Aralık 1995 tarihinde Personel Genel Müdürü olarak tayin edilen Güneş, 2 yıl bu görevi ifa ettikten sonra Kasım 1997 tarihinde İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü, Eylül 1998 tarihinde Bakanlık Müşavirliği görevine atandı. 30 Mart 2000 tarihinde yeniden İller İdaresi Genel Müdürlüğü görevine getirilen Osman Güneş; 1 Aralık 2003 tarihinden 31 Aralık 2005 tarihine kadar Şırnak Valisi olarak görev yaptı. Son olarak 31 Aralık 2005 tarihinde Kayseri Valiliğine atanan Güneş, evli, 4 çocuk sahibi.

İSMET YILMAZ'IN ÖZGEÇMİŞİ

Ulaştırma Bakanlığına atanan İsmet Yılmaz, 1961 yılında Sivas'ta doğdu, 1982 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi (Denizcilik Yüksek Okulu) Makina bölümü ve 1987 yılında da İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Yılmaz, 1990 yılında İsveç Malmö Dünya Denizcilik Üniversitesinde Master derecesini "Gemi İşletmeleri Teknik Yönetimi" alanında yaptı. 2002 yılında Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk Ana Bilim dalında, Özel Hukuk alanında Yüksek Lisansını tamamlayan Yılmaz, kamuda ve özel şirketlerde denizcilik sektöründe mühendis ve müşavir avukat olarak hizmet verdi. Denizcilik Müsteşarlığına 31 Aralık 2002 tarihinde atanan Yılmaz, evli ve üç çocuk babası.

ANAYASANIN 114. MADDESİ

Anayasanın 114. maddesi, seçim dönemi bitmeden seçimin yenilenmesine karar verilmesi halinde, bu karardan başlayarak 5 gün içinde Adalet, İçişleri ve Ulaştırma Bakanlarının çekilmesini, bu bakanlıklara TBMM içinden veya dışarıdan bağımsızların Başbakanca atanmasını öngörüyor. TBMM'nin genel seçimlerin yenilenmesine ve seçimin 22 Temmuz 2007'de yapılmasına ilişkin 3 Mayıs'ta aldığı karar, aynı gün Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanmıştı.

(A.A)