kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Mayıs 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

AKP'de yaşanan gergin saatler

Dün TBMM'de saat saat şunlar yaşandı:

* 10.40- Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, TBMM'ye gelişinde "367 bulunamazsa adaylıktan çekilecek misiniz?" sorusuna "Tabii, benim düşüncem o. Arkadaşlarla konuşacağız" dedi.

* 10.45- Gül'den sonra Başbakan Tayyip Erdoğan Meclis'e geldi. Gazetecilerin, Gül'ün "367'nin bulunamaması halinde adaylıktan çekileceğini" açıkladığını anımsatmaları üzerine, "Hayırlısı olur inşallah" demekle yetindi.

* 11.45- İki kez yapılan yoklamada 367 çıkmadı. Gül, Genel Kurul'dan çıkışta "Bu saatten sonra benim adaylığım söz konusu değil" açıklamasını yineledi.

* 11.50- Başbakan Erdoğan'ın TBMM'deki makamına gelen Gül, "Durumu arkadaşlarınızla istişare mi edeceksiniz?" sorusuna "Hayır, hayır. Ben kararımı söyledim zaten" dedi.

* 12.10- Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, apar topar Başbakan'ın TBMM'deki odasına çağrıldı. Toplantıya Erdoğan ve Gül'ün yanı sıra Başbakan yardımcıları Abdüllatif Şener ve Mehmet Ali Şahin, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, devlet bakanları Beşir Atalay ile Ali Babacan ve Hayati Yazıcı ile grup başkanvekilleri katıldı.

* 12.30- Gül, toplantıdan ayrılırken, sadece "Açıklama yapılacak" demekle yetindi.

* 12.35- Bakan Şener, Meclis'ten ayrılırken, "Sohbet ettik, ayrıldım" dedi Gül'ün adaylıktan çekilip çekilmeyeceği sorusuna Bakan Şahin ise "Bilmiyorum, kendisi ile görüşün" dedi.

* 12.55- Erdoğan, Meclis'ten ayrılırken gazetecilerin soruları üzerine "Arkadaşlar saat 15.00'te toplantımız var. Birçok şeyleri konuşacağız. Açıklama yapacağız, sabırlı olun" dedi.

* 15.00. AKP'nin genişletilmiş Merkez Yürütme Kurulu toplandı.