kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Mayıs 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Mumcu, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’ndeki kongreye eşi Işıl Mumcu ile birlikte geldi.

'Dinimizi münafıklardan alacağız'

Erhan DOĞAN/MERKEZ
İstanbul İl Teşkilatı'nın kongresinde konuşan Erkan Mumcu AKP'yi eleştirdi ve "Devleti takiyecilerden kurtaracağız" dedi..
Doğru Yol Partisi (DYP) ile Demokrat Parti adı altında birleşme kararını imzalayan Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, dün Anavatan İstanbul İl Kongresi'ne katıldı. Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde düzenlenen kongreye eşi Işın Mumcu ile birlikte gelen Erkan Mumcu yaptığı uzun konuşmada AKP'ye yüklendi. Mumcu, şunları söyledi:

* KÖR OLAN GÖRÜRDÜ: Öngördüklerimiz bir bir gerçekleşince utanmadan, bir kampanya başlattılar. Önceden haberi vardı' diye. Be eblehler sizde akıl yok diye bizde de olmayacak mı? Aklı olan, izanı olan, demokrasiye karşı namuslu bir sadakati olan bunu görmez mi? Bunu kör olan görürdü. Bu ülkeyi bu duruma, bu iktidar ve onun ortağı ana muhalefet getirmiştir.

* DİNDARLIK GÜZEL AHLAKLA OLUR: Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde 367 sayısı için AKP'ye destek vermediğimiz için eleştirildik. Şimdi bana ve arkadaşlarıma mesaj gönderiyorlar. Efendim diyorlar ki 'alnı secdeye değen, dindar bir adam cumhurbaşkanı olacakmış', ben de buna mani olmuşum. Benim bildiğim din ve dindarlık güzel ahlakla olur. Benim bildiğim dindarlık helali haramı bilmektir. Benim bildiğim dindarlık, emaneti ehline vermektir.

* DİN DE SİZE YONTACAK DEMOKRASİ DE:
Türkiye'deki seçmenin yarısı parlamentoda temsil edilmiyor. 5 senedir iktidardasınız ve anayasa değiştirecek çoğunluğunuz var. Neden barajları aşağı indiren veya hiç olmazsa ittifak eden partilerin bir araya gelmesini mümkün kılan bir demokratik bir adım atmadınız? Nalıncı keseri gibi din de size yontacak, demokrasi de size yontacak, her şeyin içini boşaltacaksınız. Bunun adı düpedüz takiyeciliktir. Biz buna müsaade etmeyeceğiz. Yani dinimizi de münafıkların elinden alacağız, müminlerin eline vereceğiz. Devletimizi de takiyecilerin eline bırakmayacağız. Devleti ülkesine adanmışlara vereceğiz.