kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Mayıs 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Akdeniz'de petrol arama ihalesi

Yeni Haber
Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdürlüğü, Akdeniz ve ayrıca opsiyonel olarak Karadeniz bölgesinde deniz alanlarında iki boyutlu (2B) sismik veri toplama hizmet alımı için ihale açtı.

TPAO'nun internet sitesinde yer alan duyuruya göre, deniz alanlarında iki boyutlu (2B) sismik veri toplama hizmet alımı işinin süresi 1 yıl olarak belirlendi. İhale, 23 Mayıs 2007 tarihinde saat 14.00'de ''açık ihale usulü'' ile TPAO Genel Müdürlüğü'nde gerçekleştirilecek.

Söz konusu ihaleye, idari şartnamedeki katılma koşullarını taşıyan, tüm yerli ve yabancı istekliler girebilecek. İhalede ekonomik açıdan en avantajlı teklif, en düşük fiyat esasına göre belirlenecek.

İstekliler ihale dokümanını, TPAO Genel Müdürlüğü'nde görebilecekleri gibi aynı yerden bedeli mukabili temin edebilecekler. Hazırlanan teklif mektupları ise ihale günü ihale saatine kadar götürü bedel üzerinden komisyona verilecek.

Buna göre ihale sonucu, üzerine ihale yapılan istekliyle toplam bedel üzerinden götürü bedel sözleşmesi düzenlenecek. İşin tamamı için teklif verilecek olan ihalede katılımcılar, teklif ettikleri bedelin yüzde 3'ünden az olmamak üzere kendi belirleyecekleri tutarda geçici teminat verecekler.

İhaleyle, Akdeniz ve opsiyonel olarak Karadeniz bölgesinde petrol ve doğal gaz arama faaliyetleri kapsamında, deniz alanlarında 4 bin kilometre iki boyutlu (2B) sismik veri toplama ve toplanan bu verilerin gemide ve/veya merkezde işleme hizmeti yaptırılacak.

(AA)