kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Mayıs 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Malatya'dan tanınmış isimler aday

Yeni Haber
22 Temmuz tarihinde yapılacak seçimler öncesinde siyasette hareketli günler yaşanmaya başladı. Her dönemde ülke siyasetinde söz sahibi olmuş, 2 Cumhurbaşkanı çıkaran Malatya'dan aday olması beklenen birçok isimi Türkiye yakından tanıyor.

Siyasi partiler adaylarını belirleme sürecine girerken kamu görevlileri de aday olmak için görevlerinden istifa etmeye devam ediyorlar. Malatya'dan aday olması beklenen tanınmış isimler arasında Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan ilk sırayı alıyor. Yargıtay 3. Ceza Dairesi Başkanı Yusuf Kenan Doğan'ın da CHP'den aday olacağı konuşuluyor. Başbakanlık Müşaviri Cumali Ünaldı da uzun süredir siyasete hazırlanan isimler arasında. Görevinden istifa eden Ünaldı AK partiden aday olacak.

Bir diğer istifa eden isim ise Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç.Dr. Yalçın Karatepe. Karatepe'nin de CHP'den adaylığı söz konusu. Aydın Valisi Mustafa Malay'ın da AK Partiden Malatya aday adayı olabileceği ifade ediliyor. Malatya'dan aday olması beklenen TMSF Başkanı Ahmet Ertürk'ün ise Başbakan'ın talebi ile görevine devam edeceği haber alındı. Malatya'da en fazla teveccüh AK Parti'ye. 100'ün üzerinde aday adayı bulunduğu ifade edilen partinin adaylar arasında seçim yapmasının zor olacağı belirtiliyor. AK Parti'den aday olacağı konuşulan bazı isimler şöyle: "Müftü Yardımcısı Mahmut Karatepe, Eski Milli Eğitim Bakanı Metin Emiroğlu, Ak Parti MKYK üyesi Öznur Çalık, Malatyalı İşadamları Derneği Başkanı Yunus Aktaş, Malatya Eğitim Vakfı Başkanı Şaban Taçyıldız"

Öte yandan sivri çıkışları ile tanınan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu'nun da CHP Malatya birinci sıra için kulisler yaptığı biliniyor. Salı günü mesai bitiminde sona erecek adaylık için birçok kamu görevlisinin daha istifası bekleniyor.

CHA