kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Nisan 2007, Çarşamba
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
Adnan Akyüz

Kayınbiraderden 'ihale' yumruğu

Erhan ÖZTÜRK / MERKEZ
Kıraç Belde Belediye Başkanı'nın kayınbiraderi çaya davet ettiği başkan yardımcısı Akyüz'den ihale istedi, "Ayrıcalık yapamayız" yanıtı alınca da yumruğu yapıştırdı..
Büyükçekmece'ye bağlı Kıraç Beldesi Belediye Başkanı Hamit Öncü'nün kayınbiraderi Mehmet Solmaz, fen işlerinden sorumlu belediye başkan yardımcısı Adnan Akyüz'e "Neden bana ihale vermiyorsunuz" diyerek yumruk attı. Olayı doğrulayan Başkan "Maalesef üzücü olay" dedi. İddiaya göre olay şöyle gelişti: Kayınbirader Mehmet Solmaz, başkan yardımcısı Adnan Akyüz'ü Beylikdüzü'ndeki ofisine önceki gün saat 14.00 sularında "Bir çay içelim" diyerek davet etti. Solmaz, ofisine gelen, ihalelerin yapıldığı birim olan fen işlerinden sorumlu başkan yardımcısı Akyüz'e "Herkese bir sürü iş veriyorsunuz. Biz neden ihale alamıyoruz. Bize de verin" dedi. Akyüz ise "Belediyeyle iş yapan firmalar belli. Onlar nasıl ve hangi şartlarda ihaleye girmişlerse sen de o şartlarda ihalelere katılabilirsin. Sana ayrıcalık yapamayız" diye karşılık verdi.

ÖNCE KÜFÜR ARDINDAN YUMRUK
Bu sözlere sinirlenen Solmaz, ayağa kalkarak Akyüz'e küfür etti ardından da yumruk attı. Sağ elmacık kemiği zedelenen ve gözü moraran Akyüz Beylikdüzü Jandarma Karakolu'na giderek şikâyetçi oldu. Jandarma da ifadesine başvurmak üzere Solmaz'ı gözaltına aldı. Başkan Hamit Öncü olaydan büyük üzüntü duyduğunu belirterek, "Yardımcıma atılan yumruğu tasvip etmem mümkün değil. İhaleye girmenin şartları belli" dedi.