kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Nisan 2007, Çarşamba
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC

Dünya hali

ABD
Yozlaşan internete alternatif geliyor
Yeryüzünde milyonları birbiren bağlayan interete kardeş geliyor... Çocuk pornosunun hızla yayılması, spam (çöp) ve sanal dolandırıcılıklar derken 'yoldan çıkan' internete karşı Amerikalı uzmanlar kısa adı GENI olan yeni bir proje hazırladı. Rutgers, Princeton, Stanford üniversiteleri ile Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) bilgisayar uzmanları proje üzerinde çalışmaya başladı.

TÜRKİYE
Çocuklardan türbanlı koro ve tekbirli piyes
Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen ve Denizli Belediyesi Sponsorluğu'nda gerçekleştirilen programda, ilköğretim okulu öğrencilerine türban taktırıp piyes oynatıldı, ilahi okutuldu. Çocukların sadece ilahi okudukları için türban taktığı, piyeste de rol gereği örtündüklerini söyleyen Bereketli ilçesi imamı Hasan Koç, "Bu bir gösteri ve temsildir. Amacını aşan hiçbir şey de yoktur" dedi.

TÜRKİYE
Ağaç kesen liselinin 12 yıl hapsi istendi
İzmir'de lise 1. sınıf öğrencisi olan M.T. (17), iddiaya göre babasının işlettiği kafeteryanın önünde bulunan çam ağacının dallarını müşterileri rahatsız ettiği gerekçesiyle kesti. İhbar üzerine M.T. savcılığa şikâyet edildi. Cumhuriyet Savcısı Arif Hikmet Oruç, M.T. hakkında "Kamuya ait yer, bina, tesis ve diğer eşyaya zarar verme, kamu kurumuna ait eşya hakkında hırsızlık" suçlarından 12 yıl hapis cezası istemiyle dava açtı.