kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Nisan 2007, Çarşamba
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
İLİŞKİLİ HABERLER
Bullet
Kazada çocukları ölen ailelere sigorta darbesi

Kazada çocukları ölen ailelere sigorta darbesi

Fatih ŞENDİL - İlker ÇOBAN
Firma asıl otobüsü Ankara'ya mitinge gönderince, D2 belgesi olmayan korsan otobüs yola çıktı. Bu yüzden ailelere 60'ar bin yerine 5 bin YTL ödenecek..
Aksaray'da 33 kişinin ölümüyle sonuçlanan gezide, firmanın okulla sözleşme yaparken D2 yeterlilik belgesine sahip 09 DA 555 plakalı otobüsü tahsis ettiği, ancak bu otobüs Ankara'daki Cumhuriyet mitingine gittiği için, D2 belgesi olmayan 45 HA 158 plakalı otobüsü gönderdiği belirlendi. Bu otobüsün, 23 Eylül 2003 tarihli Milli Eğitim İl Müdürlüğü Genelgesi'nde yer alan 10 yaş sınırına da uymadığı ortaya çıktı. İzmir Ulaştırma Bölge Müdürü Ömer Tekin, kaza yapan otobüsün uzun yol için zorunlu olan "D2" yetki belgesini almadan korsan taşımacılık yaptığını tespit ettiklerini; bunun da suç olduğunu söyledi. D2 yetki belgesini alan her kişi ya da firmanın zorunlu koltuk ferdi kaza sigortasını yaptırmak mecburiyetinde olduğunu belirten Tekin, "Bu tür kişiler, ne zaman iş çıkarsa o zaman taşımacılık yapıyor, ya da otobüsünü firmalara kiralıyor. Ortaya çıkan tablo da bu oluyor. Eğer otobüstekilerin zorunlu koltuk ferdi kaza sigortaları yapılmış olsaydı vefat edenlere sigorta şirketi tarafından 60'ar bin YTL ödenecekti" dedi.

DİSİPLİN SORUŞTURMASI
Şirketin ise yeterlilik belgesi olmayan otobüs için 46 yolcuyu adam başı 1'er YTL primle sigorta yaptırdığı, bu sigortaya göre ölenler için 5'er bin YTL, yaralılar için de 500'er YTL ödeneceği öğrenildi. Bu arada önceki gün Zafer İlköğretim Okulu'na taziye ziyaretine giden ve çiçek bırakan Beştepeler Lisesi'nden 48 öğrenci hakkında disiplin soruşturması açıldı.