kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Nisan 2007, Cuma
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
Fatma Girik aşklarını anlattı
Yeni Haber
Türk sinemasına yıllarını veren ünlü sanatçı Fatma Girik, Limak 18. Ankara Uluslararası Film Festivali için konuk olduğu başkentte sevenlerine anılarını, projelerini ve aşklarını anlattı.

Yılmaz Güney ile çevireceği bir film için görüşmeye gittiğinde Memduh Ün ile tanıştığını anlatan Girik, yılların eskitemediği bu aşk öyküsünü de şöyle paylaştı:

''Ben o gün balık almıştım. Beni çağırdılar, gittim. Balığı da oradaki kapının koluna astım. Sonra Ün, bana 'sana 2 bin TL' veririz. 'Evet' mi, 'hayır' mı diye sordu. Ben de 'hayır' dedim, balıktan da o sırada kanlar damlıyor yere, çıktım. Sonra bana 2 bin 500 TL verdiler ve kabul ettim. Ama sonra gittim adama aşık oldum. O sırada Yılmaz Güney de bana uzaktan uzağa bakıyor. Ama bu arada ben de Memduh Ün'e bakıyordum.''

Yeni dönem Türk filmlerinin sayısının artışını da, ''Demek ki ihtiyaç varmış'' diyerek yorumlayan Girik, gönlünün ise kamera arkasında olduğunu söyledi.

Fatma Girik'in imza gününde onu hayranlarının yanı sıra, sanatçı dostları da yalnız bırakmadı. ''En Son Babalar Duyar'' dizisiyle de tanınan tiyatro oyuncusu Hatice Arslan, Fatma Girik ile bir süre sohbet ederek imza aldı.

Kızılay Büyülü Fener Sineması'nda düzenlenen imza gününde Fatma Girik, Burçak Evren'in kaleme aldığı ''İki Ün'lü Kadın-Fatma Girik'' adlı kitabı imzaladı.

HAYRANLARI, SANATÇIYA BÜYÜK İLGİ GÖSTERDİ

Hayranları tarafından ilgiyle karşılanan Girik, samimi konuşmalarıyla ilgi çekti. İmza günü için gelenlerle anılarını paylaşan Girik'in yanına gelen Doğan Güneş adlı hayranı, cep telefonundan annesini aradı. Daha sonra telefonu ünlü sanatçıya veren Güneş, Fatma Girik'i yanaklarından öpmek istedi. Bu isteği kabul eden sanatçı, ''Zaten annen mannen artık iyice samimi olduk, öp bakalım'' dedi.

Fatma Girik'in ''fanatik hayranı'' olduğunu belirten Barış Arslan adlı genç de, oyuncuya, ''Bir fotoğraf çektirelim de kız arkadaşım kıskansın'' dedi. Fatma Girik de bunun üzerine, ''Gel şöyle yanak yanağa çektirelim, tam olsun'' diyerek Arslan ile objektiflere poz verdi.

SÖZ FATO'DA...

Fatma Girik, imza gününde başkentliler' anılarını da aktardı.Sinema yaşamı boyunca çok güzel şeyler yaşadığını, ancak artık her şeyin giderek değiştiğini ifade eden Girik, ''Bizim zamanımızda her şey çok güzeldi. Aşk da, arkadaşlık da, dostluk da. Şimdi her şey teknoloji. Yani, diyelim ki silah icat oldu mertlik bozuldu'' dedi.

''Nasıl geçti habersiz o güzelim yıllarım demiş ya bir şarkıda... Ben de diyorum ki bir 50 yılım daha olsaydı...'' diyen Girik, çok güzel olduğunu söyleyen hayranlarına da ''Hala çok güzelsin diyorlar ama ben yaşıma göre güzelim'' karşılığını verdi.

(AA)