kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Nisan 2007, Cuma
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
'Emekli oldum 2 ay sonra ilaçları attım'
"Ankara sıcak günler geçiriyor, ben seyrediyorum" diyen Özkök, emeklilikten sonra mide ağrılarının kesildiğini söyledi..
Eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök İzmir'de geçirdiği emeklilik günlerini anlattı. "Ankara sıcak günler geçiriyor, ben seyrediyorum. Biz duacılar tarafındayız'' diyen Özkök, "Buradan Ankara nasıl görünüyor?'' sorusuna şu karşılığı verdi: "Seçimler ve cumhurbaşkanlığı seçiminin yaklaşmasından dolayı Ankara siyasi yönden çok sıcak günler yaşıyor. Ben sadece seyrediyorum, çok da bilmiyorum. Yazlığıma gelenler bilir, çiçeklerimi dikiyorum, soğanlarımı çapalıyorum. Biz görevimizi tamamladık, ayrıldık. Benden sonrakiler Silahlı Kuvvetler yönünden en iyi şekilde kanuni görevlerini yerine getireceklerdir. Seçimleri kim kazanır, kim kaybeder, ben iyi dileklerimi iletiyorum.''

2 AYDA İYİLEŞTİ
Genelkurmay Başkanlığı döneminde stres nedeniyle mide rahatsızlığı yaşadığını, doktorlarının o dönemde her gün kullanması için ilaç verdiğini hatırlatan Org. Özkök, şöyle devam etti: "Genelkurmay Başkanlığım zor bir döneme rastladı. Her zaman sıkıntılı olmuştur memleketimiz de. Bende çok değişik oldu, birçok şey üst üste geldi. Onun stresi oldu. Stres altında asit fazlalığı oldu. Sonra emekli olurken hortumla bakacaklarını söylediler, ben de (bakın) dedim. Baktılar, herhangi bir şey yok. Çok enteresandır, emekli olduktan 2 ay sonra hap alma ihtiyacım kalmadı. Mide asidi normal düzene girdi. Özellikle evimde yemek yediğim zaman. Şu anda hiç bir sıkıntım kalmadı.'' "100 defa daha dünyaya gelsem, yine asker olurdum. Çok güzel hizmet fırsatı veriyor. İnsanı mutlu eden bir meslektir, vefalı bir gruptur'' diyen Org. Hilmi Özkök, soru üzerine Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın dün düzenlediği basın toplantısı öncesinde kendisiyle görüşmediğini bildirdi.