kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Nisan 2007, Cuma
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
Adalet Bakanlığı logolu 'AIDS maili' korsan çıktı
ANKARA
Bakanlığın web logosu ve bir tetkik hâkiminin adıyla dolaşan "Halka açık alanlarda AIDS bulaştırmaya çalışanlar var" maili, bakanlıkça yalanlandı..
Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ismi kullanılarak halka açık yerlerde hepatit ve AIDS gibi hastalıkların yayıldığı uyarısı yapılan e-mail sahte çıktı. Adalet Bakanlığı resmi web sitesi logosu ve Tetkik Hâkimi Turan Açıkmeşe'nin isminin de yer aldığı metinde, kötü niyetli şahısların halka açık yerlerde hepatit ve AIDS gibi hastalıkları yaydığına dair istihbarat alındığı belirtildi.

OKUYAN TELEFONA SARILDI
Mailde özetle şu "sahte uyarılarda" bulunuldu: "İğne konulması ihtimaline karşı sinema, tiyatro gibi yerlerde koltukları kontrol edin. Ankesörlü telefonlarda jeton iade gözüne elinizi kontrol ederek sokun. Restoran gibi yerlerde kürdan kullanmayın." Mailde alanların da söz konusu yazıyı dağıtması istendi. Maili alanlar bakanlığı arayıp nasıl önlem alabileceklerini sordu. Başvuruları şaşkınlıkla karşılayan Bakanlık yetkilileri mailin sahte olduğunu belirledi ve "emailin Bakanlığımız ve Tetkik Hâkimi Turan Açıkme işe ile hiçbir ilgisi yoktur" açıklaması yaptı.