kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Nisan 2007, Cuma
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
'Kalçaları öne çıkarın'
Çevrecilerin sıkıcı tipler olduğunu söyleyen Schwarzenegger, küresel ısınmaya karşı yürütülen kampanyaların daha 'seksi' bir hale getirilmesi gerektiğini söyledi..
ABD'nin Kaliforniya eyaleti Valisi Arnold Schwarzenegger, iklim değişikliğine yönelik hareketin başarıya ulaşabilmesi için, kampanyanın "daha seksi hale getirilmesi ve kalçaları ön plana çıkartması" gerektiğini söyledi. Washington'da Georgetown Üniversitesi'nde bir çevre forumunda konuşan Schwarzenegger, çevrelerin yürüttüğü kampanyayı, vücut geliştirme sporuna benzetti. Kendisi de eski dünya vücut geliştirme şampiyonu olan Schwarzenegger, "Bu spor daha önce çılgınların ve toplumdan kopukların yaptığı bir iş olarak görülüyordu. Ben bunun daha cazip bir hale getirilmesi için uğraştım. Aynı imaj çevreciler için de geçerli" dedi.

HİÇ EĞLENCELİ DEĞİLLER
Vali Schwarzenegger, sözlerine şöyle devam etti: "Bu nedenle küresel iklimle mücadele kampanyasını daha seksi daha çekici hale getirmeliyiz. Böylece herkesin katılımını sağlayabiliriz." Schwarzenegger ayrıca, "İklim değişikliği için mücadele edenler, 'ağaçlara tırmanan fanatikler' gibi tanınmaktan vazgeçsin. Çevreciler hiç eğlenceli değiller. Bir partide içkiyi yasaklamak isteyenler kadar sıkıcılar" diye konuştu.