kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Nisan 2007, Cuma
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
Cezayir'deki af yasası terör saldırısını tetikledi
AP haber ajansı ve Times gazetesi, ülkede önceki gün Başbakanlık binasına yapılan saldırıyı böyle değerlendirdi... Hükümetin ilan ettiği 6 aylık affın uzun vadede zarar getirdiğini, teröristlerin El Kaide'nin çatısı altına girdiğini belirtti..
Çarşamba günü Cezayir'i hedef alan 3 bombalı saldırının ardından AP haber ajansı "terörü af tetikledi" yorumu yaptı. Saldırıları "İslami Mağrip'teki El Kaide" isimli terör örgütü El Kaide'ye bağlı bir grup üstlenirken, AP saldırılar hakkında şu yorumu yaptı: "Cezayir, İslami militanların peşine düştü. Ancak onları affetti. Yaşanan bu terör saldırısı gevşek bir yumruğun başarısız olduğunu ortaya koyuyor. Cezayir, kendi topraklarında yetişen militanların El Kaide'nin maşası olduğunu kabul etmek istemiyor. Ancak aftan yararlanan militanlar El Kaide'nin de desteğiyle daha güçlü ve daha saldırgan oldu..."

ZEVAHİRİ DESTEKLİYOR
İngiliz Times gazetesine konuşan güvenlik uzmanları da İslami militanların devlet tarafından yaklaşık 6 aylık geniş bir müddet süresince affedilmiş olmasının ülkedeki terör gruplarının güçlenmesine neden olduğunu, bu affın El Kaide'yi de ülke topraklarına çektiği yorumunu yaptı. Affın açıklanmasından kısa süre sonra, ABD'yi vuran 11 Eylül saldırılarının 5'inci yıl dönümünde El Kaide'nin ikinci ismi Ayman El Zevahiri'nin ülkedeki grupları kendi bünyelerine dahil ettiklerini açıkladığını hatırlattı. Ve affın ardından gelen bu açıklamayla ülkedeki terörist hareketlerin büyük bir ivme kazandığına dikkat çekti.