kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Nisan 2007, Cuma
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
Terör kalbine girdi
Başkent Bağdat'ın en korunaklı yeri olduğu söylenen Yeşil Bölge'deki meclis binasına saldırı, milletvekilleri öğle yemeği yediği sırada yaşandı. Olayda binanın çatısı çöktü, 10 kişi yaralandı..
Başkan Yardımcısı suikastten son anda kurtuldu. Başbakan Yardımcısı camide saldırıya uğradı, yaralandı. Bir ay önceki bu saldırılara rağmen kimse, Irak'ta terörün ülkenin "kalbine" girebileceğini sanmıyordu... Bağdat'ın en güvenli yeri gösterilen Yeşil Bölge'de (Green Zone) bulunan meclis binası dün intihar eylemiyle sarsıldı. Ana oturumunu bitirdikten sonra öğle yemeği için ara veren milletvekillerinin yemek yediği kantinin kasa bölümünde büyük bir patlama meydana geldi.

'HER YERDE KAN VAR'

Bir Şii, bir Kürt ve bir Sünni milletvekili olmak üzere toplam 8 kişi yaşamını yitirdi. Aralarında bir kadın milletvekilinin de bulunduğu 20 kişi yaralandı. Binadaki güvenlik yetkilileri, saldırının, Sünni bir milletvekilinin koruması tarafından düzenlendiğine inandıklarını belirtti. ABD askerleri ve yabancı özel güvenlik şirketlerince korunan, büyükelçilikler, askeri ve sivil yönetim merkezlerinin bulunduğu bölgede böyle bir saldırı düzenlenmesi ülkedeki tabloyu gözler önüne serdi. Bir görgü tanığı, olayı "Restoranda büyük bir patlama duyduk. Oraya koştuğumuzda yoğun bir dumanın yayıldığını gördük. İnsanlar yerlerde yatıyordu. Her yer kan gölüne dönmüştü" diye anlattı.

SABAH ARAMA VARDI
Sabah bina girişinde köpeklerle arama yapıldığı, saldırı olabileceği şüphesi bulunduğu belirtildi. Binanı güvenlik müdür yardımcısı Hadi El Amiri, vekillerin ana salondan dağılıp küçük toplantılara geçtikten sonra yaşanan patlamanın etkisiyle çatının bir kısmının çöktüğünü açıkladı. "Bombayı ana toplantı salonuna soksalardı bir felaket olurdu" dedi.

EN GÜVENLİSİYDİ...
ABD'nin 9 hafta önce Bağdat'taki asker sayısını artırdığı ve operasyonlarla güvenliğin artırılacağı söyleniyordu. Ancak ay başında Yeşil Bölge'de iki "intihar kemeri" bulundu, roket saldırısında iki ABD askeri öldü, BM Genel Sekreteri'nin konuştuğu binanın yanına roket düştü...