kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Nisan 2007, Cuma
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
Kayıp kız için İsrail hükümeti devrede
Canan YILMAZ / MERKEZ
Boşanmak isteyen Türk eşinden kızını geri almak için hukuk mücadelesi veren işadamı, İsrail hükümetini harekete geçirerek eşinin anne ve babasını sorgulattı..
İsrail'de 2000 yılında Jacques Gabriel Chelouche (48) adlı Fransız asıllı işadamından Caroline Ruth adlı bir kızı dünyaya gelen Türk vatandaşı Ethel Teri Eskinazi (42) 2004'te kızıyla birlikte İstanbul'daki ailesinin yanına gelerek eşine boşanma davası açtı. Mahkeme dava sonuna kadar kızın annesinde kalmasına karar vererek anneye yurtdışı yasağı koydu. Baba Chelouche ise Tel-Aviv Bölge Mahkemesi'nden çocuğun İsrail'e getirilmesine dair karar aldırdı. Ayrıca Türk mahkemesine başvurarak kızının, Lahey Sözleşmesi gereğince alıştığı yer olan İsrail'e iadesini talep etti. Mahkeme kızın İsrail'e iadesine karar verdi. Buna rağmen kızına kavuşamayan baba, İcra Ceza Mahkemesi'ne başvurdu. Mahkeme kızını teslim etmeyen anne hakkında 6 aya kadar hapis cezası verdi.

BAKANLIK SORUŞTURMA AÇTIRDI

Chelouche son olarak İsrail Yerel Mahkemesi'ne başvurarak olayda kayınvalidesi Dora Eskinazi ile kayınpederi Salomon Eskinazi'nin rolü olduğunu öne sürdü. İsrail makamları Adalet Bakanlığı'ndan bilgi istedi. Bakanlığın isteğiyle açılan soruşturmada çift iddiaları reddetti ve kızları ile torunlarının yerini bilmediklerini söyledi.
Haberin fotoğrafları