kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Nisan 2007, Cuma
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
Dünya başkent güzelleri
Yeni Haber
Ankara'da yarın yapılacak "Dünya Başkentleri Güzellik Yarışması 2007" öncesi, güzeller basın tanıtım gününe katıldı. Gecede Kosova Güzeli'yle danseden Onursal Başkan Süha Özgermi, yarışmanın Türkiye'nin tanıtımı açısından önemli olduğunu dile getirdi.

Yaklaşık bir haftadır Ankara'nın tarihi ve turistlik yerlerini gezen güzeller, yarın yapılacak final öncesi basınla biraraya geldi. 7 nisanda başlayan kamp boyunca bir yandan yarışmaya hazırlanan finalistler, bir yandan da Türkiye'yi tanıma imkanı buldu.

Brezilya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Ukrayna'nın da içinde bulunduğu 19 ülkeden gelen genç kızların boy göstereceği yarışmada, Türkiye, Ankara ve İstanbul'dan katılan iki yarışmacıyla temsil edilecek. Böylece toplam 20 finalist birincilik için yarışacak. Moğolistan ve Suriye'nin, bu tür bir organizasyona ilk kez katıldığı yarışmada, finalistlerin yaşları 16 ile 24 arasında değişiyor.

Ankara Royal Hotel'de düzenlenen tanıtım gecesine, yarışmacıların yanı sıra yarışmanın Onursal Başkanı Süha Özgermi, Organizasyon Komitesi Başkanı Müge Ekşioğlu, kareograf ve sanat danışmanı Bülent Günkut, yarışmanın ana sponsoru Ankara Royal Hotel Genel Müdürü Aytaç Doğan katıldı.

Yarışmanın seçici kurulunda ise birbirinden ünlü isimler yer alıyor. Gönül Yazar'ın başkanlığını yapacağı kurulda, komedyen Şahan Gökbakar, eski Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Şen, Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün, eski Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Alp Yalman, Ankara Royal Hotel Genel Müdürü Aytaç Doğan ve Tuğba Güler bulunuyor.

(ANKA)