kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Nisan 2007, Cuma
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
EMRE AKÖZ
Cumhurbaşkanı belli oldu
Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt'ın konuşmasını TV'den izlerken, gözlerimiz ekranın ortası ile alt köşesi arasında gidip geliyordu.
Çünkü ekranın ortasında Büyükanıt'ın görüntüsü vardı, altta ise borsa ve dövize ilişkin son veriler yer alıyordu.
Büyükanıt, Kuzey Irak'a yönelik operasyondan söz ettiğinde, borsa bir miktar düştü, dövizde (dolar ve Euro) ise yükselme gözlendi.
Cumhurbaşkanının, cumhuriyetin değerlerine sözde değil, özde bağlı olması gerektiğini ifade ettiğinde, küçük bir düşme daha oldu.
Ama o kadar.
Borsa kısa süre içinde kaybettiğini alacak ve hatta daha da yükselecek. Niye?
Çünkü Büyükanıt, " Evet biz Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olmasını sevinçle karşılamıyoruz. Ancak önemli olan Anayasa'dır, hukuktur, demokrasidir. Meclis onu seçerse, anlayışla karşılarız " mesajını verdi.
Ordu içinde bu mesaja kızanlar olmuştur. Ama önemli olan üst yönetimin ne dediğidir.
Artık beklenti şu: Erdoğan cumhurbaşkanı seçilecek... Abdullah Gül başbakan olacak... Bu ikili TSK ile uyumlu bir biçimde çalışacak.
Bu uyum ekonomiyi uçurur.
Çünkü Erdoğan'a karşı sesi en çok çıkan kişilere bakarsanız, ortak noktalarının geçimlerini devletten sağlamaları olduğunu görürsünüz.
Çoğunluğu ya memurdur ya da memur emeklisi... İşten atılma ya da iflas etme korkuları yoktur. Onlar devletten aldıkları maaşa ve statülerinin devamına bakar.
Halbuki dünyaya açılan Türkiye'de, ekonomi en önemli konudur. Asker ile sivilin uyumu sürdükçe, Avrupa Birliği süreci devam ettikçe, Türkiye de gelişecek.
Not: "Meğer Büyükanıt, bazı kışkırtıcıların öne sürdüğü gibi zart zurt eden bir ' şahin' değil, hukuk temelinde uzlaşma arayan bir ' güvercin'miş" dersem... İtiraz eder misiniz?