kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Nisan 2007, Salı
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
ÖMER ÜRÜNDÜL
Zico'nun şansı
Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico'nun büyük yanlışları aynen sürüyor. Ancak şans faktörü sürekli yanında. Ankaraspor ve Kayserispor önündeki kötü futbol, yanlış takım tertibi ve yanlış oyuncu değişiklikleri ile F.Bahçe en fazla 1 puanda kalırdı ama 4 puan aldı.
En iyi olduğu sırada kulübeye mahkum edilen Mehmet Yozgatlı, sakat olmasına karşın Ankaraspor maçında sahada. Yunanistan maçının en önemli isimlerinden Tümer yedek.
Bana soracaksınız: "Sen değil misin Alex, Tümer, Kezman birlikte olmaz diyen?"

ANKARASPOR AZ'DEN İYİ Mİ?
Evet, doğrudur. Belli zaman dilimi dışında buna karşıyım. Ama UEFA'da AZ Alkmaar gibi güçlü bir rakip karşısında içeride ve dışarıda bu üçlüyle oynayan Zico Ankaraspor'dan korktu? Devre berabere bitmiş, sakatlığı dolayısıyla çok kötü oynayan Mehmet Yozgatlı mutlaka çıkacak. Hadi, Tümer ile sistem gereği başlamadın. Peki Mehmet'in yerine nasıl Deivid oyuna girer? Deivid hiçbir şey yapmıyor, Kezman bitik. Alex oyundan düşüyor, Tuncay milli maç yorgunu. Son 20 dakikadaki Deniz-Tümer değişikliği riskli oyun anlayışında adeta yenilgiye davetiye .Ama kısa sürede Tuncay duran toptan gol atınca F.Bahçe geriye yaslanıp üç puanı aldı.
Zico, Appiah iyileşince herkesin bildiği kadrosunu Kayseri karşısına sürdü. Tuncay'ın artık klasikleşmiş kafa gollerinden biriyle erken skor avantajı yakalandı, moral depolandı. Ama golden sonra iyi oynamayan, savunma kurgusunda her an hata yapacağını gösteren rakip karşısında pozisyon yok, kalede yaşanan tehlikeler var. Devre Uğur Boral'ın hatasıyla beraberlikle noktalandı.
İkinci yarı Kayseri oyuna ağırlık koydu, F.Bahçe oyundan düştü. Doğru hamle belli: Deniz ve Kezman çıkacak, Önder ile Semih girecek. Appiah, Aurelio'nun yanına; Serkan da orta sahanın sağına geçecek. Bu değişiklik yapılsa maçın seyri hemen F.Bahçe lehine dönerdi. Ama Zico Deivid'i sahaya sürdü, Appiah'ı çıkardı. Kısa sürede skor dezavantajına düşüldü. Panikleyen Zico hemen Tümer'i sahaya sürdü. Geçen haftaki şablon ortaya çıktı.
Tümer, Alex, Deivid ve Kezman birlikte ve yenik durumda bütün riskler alınacak. Kayserispor bulduğu elverişli ortamda başlattığı atakları yanlış pas seçimleriyle bitirmese maç farka giderdi. Ama F.Bahçe son saniyede beraberliğini hem de Deivid ile yakalayınca Zico olası büyük bir eleştiri bombardımanından kurtuldu.
Tümer'e yapılan penaltıyı hakem görmediği için gündem federasyon ve MHK'ye döndü. Bakalım şans faktörü kendisine sürekli ihanet eden Zico'ya daha ne kadar yardım edecek?

SEMİH ALEX'İ DE ATEŞLER
Kezman çok iyi niyetli, iyi şeyler yapma gayreti içinde. Ama fizik olarak öyle bitik ki, beyni adalelerine hükmedemiyor. Kezman'a inanıp sürekli ilk 11'de görev versen de bari son yarım saatte değiştir. Görev aldığında nokta santrfor özelliği ve golcülüğüyle her zaman faydalı olan bir Semih var kulübede. Ama Kezman nefes alamayacak duruma gelse de maç sonuna kadar sahada. Az koşan ama çok önemli yetenek olan Alex'in daha iyi oynamasını da Kezman engelliyor. Orada iyi işler yapan, orta sahasını aktif hale getirecek deparlar atan, rakip eksilten bir santrfor olsa, Alex çok daha aktif rol alır.
Appiah, Serie A'da görev yapmış, profesyonelliği bilen bir futbolcu. Ama çıkarılınca çıldırdı. Çünkü Zico'nun ne teknik adamlığına ne de adaletine inanıyor. Zico, aynı pozisyonda aralarının çok iyi olduğu söylenen vatandaşı Alex'i oyundan alsa, onun da Appiah'a benzer tepki vereceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Appiah mutlaka cezalandırılmalı. Ağır bir para cezası, kısa süre de yedek kulübesi. Ama tam tersi olacak. Appiah, Aziz Yıldırım'ın kafasında inandığı isimlerin başında geliyor. Araya girip işi tatlıya bağlayacak. Sakatlık problemi veya son dakikalar dışında Zico artık Appiah'a dokunamayacak. Nasıl olsa sesini çıkaramayacak çok oyuncu var. Bunlara dünya efendisi Aurelio da dahil.