kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Nisan 2007, Perşembe
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
MELİHA OKUR
'Küçük güzeldir'
Bankalar, yeni stratejileriyle "Tavan değil, taban önemli!" diyor.
Bu yaklaşım holding bankacılığının da sonu oluyor. Çok değil 7 yıl öncesine kadar obez şirketler başta olmak üzere büyükler gözdeydi. Şimdi ise esnek olan tüm şirketler ilgi çekiyor.
Nereden nereye?
Artık beyaz Türklerin mahallesinde "Küçük güzeldir" tartışmalarına tanık oluyoruz. Geç olsa da küresel dünyaya entegre olmanın ilk adımı olan bu yaklaşım, BASEL II sürecinin de bankacılık sistemini nasıl alarma geçirdiğini gösteriyor.
Bankalar kıran kırana yarış yapıyor. KOBİ'ler ve girişimci rekabeti giderek boyut değiştiriyor. Önümüzdeki günlerde çok farklı girişim fonları ve krediyle tanışacağız. Rekabette Garanti Bankası ile TEB başa baş gidiyor...
Garanti Bankası, kadın girişimcilere ödül vermeye başladı. Ekonomist dergisi ile birlikte her yıl ödül verecek. TEB, "KOBİ TV"yi kurdu, girişimci penceresini genişletiyor. Gelin görün ki, bu rekabette ortada iki önemli banka, İş Bankası ile Akbank yok! Biz de soruyu Suzan Sabancı Dinçer'e soruyoruz, "Durun, durun. Ay sonunda Akbank'tan konuyla ilgili açıklamaları bekleyin" diyor.
Anlaşılan yakında büyük sürpriz var!
Tamam da gerçek gücünü KOBİ'lerden alan Fortis acaba niye ortalıkta görünmüyor?