kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Nisan 2007, Perşembe
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
Barzani'yi ABD'ye şikayet etmek üzücü
Yeni Haber
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Edip Özbaş, "IKYB lideri Mesut Barzani'nin Türkiye'ye hakaret etmesi karşısında Dışışleri Bakanı Abdullah Gül'ün Barzani'yi ABD'ye şikayet etmesi üzüntü verici." şeklinde konuştu.

Özbaş, sınır ötesi harekat konusunda da ne gerekiyorsa onun yapılmasının faydalı olacağını bildirdi.

Edip Özbaş, 15 Nisan Pazar günü Ankara'da yapılacak Milli Birlik Kurultayı öncesi Adana'ya gelerek parti teşkilatının çalışmalarını inceledi.

Özbaş, Adana İl Başkanı Durmuş Köksal ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, son zamanlarda yeniden artan terör olaylarına dikkat çekti.

Terör olaylarının önlenmesi için başkalarını devreye sokmanın marifet olmadığına değinen Özbaş, Türkiye'nin sınır ötesi operasyon konusunda da ne gerekiyorsa yapmasını istedi.

Bölücübaşının yakalanmasının ardından mahkemenin idam kararı verdiği ancak 57. hükümetin bu kararı uygulamadığını dile getiren Özbaş, "Anadolu'da halen şehit cenazeleri geliyor. O haydut idam edilseydi. Ve terörün üzerine kararlılıkla gidilseydi. Bugün ekmek parçalarıyla büyüyenler Türkiye Cumhuriyeti devletinin paçasından ısıramayacaklardı. Kim Barzani, kim Talabani?" diye konuştu.

Büyük Birlik Partisi'nin 3-4 aydan bu yana oylarını 2 kat artırdığını öne süren Özbaş, "Geçen seçimde yeni kurulan bir parti yüzde 34 ile iktidara geliyorsa bu bir teveccühtür. BBP'de milletin teveccühü ile Meclis'te olacaktır." dedi.

(CHA)