kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Nisan 2007, Perşembe
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
'Delikanlı ol, omurgalı ol'
Ergun AKSOY / ANKARA
Erdoğan, Baykal'ı omurgalı davranmaya davet ederek, "Mırın kırın etmeyeceksiniz. Mızıkçılık yapmayacaksınız. Delikanlı olacaksınız. Meclis kararına uyacaksınız" dedi..
Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili tartışmalar siyasetteki gerilimi doruğa çıkardı. Partisinin il başkanlarına seslenen Başbakan Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı "omurgalı" olmaya davet etti. Baykal'a, "Delikanlı ol" çağrısı yapan Erdoğan, "Mırın kırın etmeyeceksiniz. Mızıkçılık yapmayacaksınız. Demokrasiye saygınız varsa milli iradeye de, millet Meclisi'nin kararlarına da saygılı olacaksınız. Çeşitli dalaverelere, alaverelere gimek size netice vermeyecektir. Eğer aksi yollara tevessül ederseniz o zaman millet iradesinin çelik duvarına toslarsınız" dedi. Erdoğan son yirmi gün içinde il başkanlarıyla ikinci kez bir araya geldi. Satır aralarında Cumhurbaşkanlığı'na aday olacağının sinyalini veren Erdoğan, "Bizim çok önemli bir sorumluluğumuz var. Demokrasiye sadakatle bağlanmaları gerektiğini unutanlara duruşumuzla bu gerçeği bugüne kadar hatırlattık. Türkiye'nin çalkantılarla geçen demokrasi geçmişi içinde, başı sıkışınca, hesabı şaşınca, siyasi gücü tükenince demokrasiye sırtını dönmekten, milletimizin utançla andığı fotoğraflara girmekten kaçınmayan bir siyasi zihniyet ne yazık ki daima olmuştur" dedi.

BAYKAL: SÖZÜMÜZ YOK...
Erdoğan, milletin vermediği gücü başka yerden almak için nerede bulunduklarını unutanlar olduğunu savundu. Erdoğan il başkanlarına "Seçim 4 Kasım'da yapılacak. Hazırlıklarınızı buna göre yapın" dedi. Öte yandan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Erdoğan'ın muhalefeti hedef alan ifadeleriyle ilgili olarak "Başbakan'ın sözlerini önemsemiyoruz, Başbakan'a söyleyecek bir sözümüz yok" dedi.