kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Nisan 2007, Perşembe
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
"Köşk'e çıkma" mesajı
Yeni Haber
AKP'nin muhalif çıkışlarıyla bilinen Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Halil Aşkar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a "Köşk'e çıkma" mesajını yazılı olarak iletti.

Erdoğan'ın AKP'li bir grup milletvekiliyle dün akşam yaptığı görüşme Aşkar'ın farklı tutumuna sahne oldu. Aşkar, toplantıda görüşlerini kaleme aldığı "Köşk Sorusuna Yazılı Ret" başlıklı yazısını okudu ve Başbakan Erdoğan'a da iletti.

Aşkar, Türkiye'deki anayasal sistem konusunda değerlendirmelerde bulunduğu konuşmasında, sistemin hiçbir kurum ya da kişinin tek başına tüm gücü elde edecek bir konuma gelmesine izin vermediğini, bir denge biçiminde oluşturulduğunu anlattı. Bu noktada hiç kimsenin "ben dilediğimi yaparım" anlayışıyla hareket edemeyeceğini belirten Aşkar, Anadolu'da çok sayıda il ve ilçeyi gezdiğini, halkın büyük bölümünün Erdoğan'ın Başbakan olarak kalmasını istediği gözlemini iletti. Aşkar, Erdoğan'a, "Seçmeniniz sizin Cumhurbaşkanlığınıza olur vermemektedir" diye seslendi. Aşkar şöyle dedi:

İSTER SEVİN İSTER DÖVÜN

"Hem iç hem dış dinamikler açısından sizin yerinize üzerinde uzlaşılacak bir başka şahsın Cumhurbaşkanı olması gerekmektedir. Bu şartlar altında sizin durumunuz tam bir açmazdır. Sizi öyle bir noktaya getirdiler ki 'Ben Cumhurbaşkanı adayı değilim' deseniz, 'Korktu kaçtı' diyecekler. 'Cumhurbaşkanı adayıyım' deseniz toplumsal reaksiyona karşı durabilme şansınız yok. İster sevin, ister sövün ama arafta kaldınız. Bir hatıramı yazarak diyeceklerimi bitireceğim.

BİR DE ŞU ASİ ANADOLU VEKİLİNİ DİNLEYİN

Bir gün bir Ermeni ile konuşurken dedi ki, 'Bir de şu gavuru dinleyin.' Çok gülmüştük. Ben de diyorum ki 'gelin, bir de size göre asi olan şu Anadolu vekilini dinleyin ve Cumhurbaşkanı adayı olmayın.' Hem şahsınızı, hem partinizi hem de ülkenizi rahatlatın. Toplumsal gerginliği sona erdirin. Varsın korktu desinler. Sizin için değil ama ülkem ve sokaktaki masum insanlar için sizden bunu ısrarla istiyorum."

Erdoğan'ın Aşkar'ın bu konuşmasına, "Kardeşim, ben daha adaylığımı açıklamadım ki. Neden vazgeçeyim. Herkes kendine göre gündem yapıyor" diyerek karşılık verdiği belirtildi.
(ANKA)