kapat
Üye OlÜye Girişi
  |  Benim şehrim | 9 Nisan 2007, Pazartesi
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
Alonso direksiyona geçti
F1'de Malezya GP'sine McLaren Mercedes damga vurdu. Alonso, Mercedes'e tam 20 yarış sonra 1'inciliği getirdi, takım arkadaşı Hamilton da ikinci oldu..
Formula 1'de sezonun ikinci yarışı olan Malezya Grand Prix'sini McLaren Mercedes pilotu Fernando Alonso kazandı. Sepang Pisti'ndeki 310.408 km'lik 56 turu, saatte 201.893 kilometrelik hızla 1 saat 32 dakika 14.930 saniyede tamamlayan McLaren Mercedes'in İspanyol pilotu Fernando Alonso, kariyerinin 16. zaferine imza attı. İkinci cepten start alan ve yarışın başlamasıyla ele geçirdiği birinciliği aradaki zaman farkını açarak sonuna kadar sürdüren Alonso, bu sezon ilk birinciliğini elde etti. Son iki yılın şampiyonu ayrıca, yeni takımı McLaren Mercedes'e de 20 yarış sonra podyum zaferini getirdi. McLaren Mercedes, en son birinciliğini 2005 Ekim'de yapılan Japonya Grand Prix'sinde eski pilotu Kimi Raikkonen ile kazanmıştı.

FERRARİ GEÇİLDİ
McLaren Mercedes takımının İngiliz pilotu Lewis Hamilton, geçen yarışın birincisi Raikkonen'in ardından 4. sırada başladığı mücadeleyi 2. bitirerek, 8 puan kazandı. GP'ye 1 ve 3. sıralarda başlayan Ferrari pilotlarından Felipe Massa 5. olurken, geçen yarışın birincisi Kimi Raikkonen 3. oldu.
Haberin fotoğrafları