kapat
Üye OlÜye Girişi
  |  Benim şehrim | 9 Nisan 2007, Pazartesi
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
METEHAN DEMİR
Başkentte 2 metrelik dosya iddiası
Cumhurbaşkanlığı seçimi yaklaşırken başkentte dönen senaryo ve teorilerin haddi hesabı yok. Bu sayfada Türkiye'nin uzun süre gündemine oturan kulis yazılarını yazmaya başladıktan sonra ulaştığımız bilgilere her geçen gün birbirinden ilginç yenileri ekleniyor. Ama gündem gerilip dengeler daha hassas hale geldikçe kulis bilgileri bazen insanın kanını dondurabiliyor.
Sıkı durun ve şimdiden not alın. Çünkü, bu yazıda da iki kritik kulis yer alıyor.
Bunlardan birincisi henüz adım atılması konusunda tam karar verilmemiş bir hazırlık iddiası. Bununla ilgili elimizde çok daha detaylı bilgi mevcut. Başkentte, hazırlanan sivil bir dosya var. Devletin ne istihbaratla, ne de askerle ilgisi olan sivil bir kuruluşu aylardır yüksekliği 2 metreye ulaşan bir dosya üzerinde çalışıyor. Tamamlanmak üzere. Resmi kayıtlara giren dosya eğer tam ayağı yere basar, karar verilirse, çok yakında önemli siyasi bir kuruma varolma ile ilgili soğuk terler döktürecek. En az 20'den fazla yöneticisinin başı ağrıyacak.
İkinci kulis de, Ankara'da en önemli aktörlerden ikisinin büyük ihtimalle ya kamuoyu önünde ya da gizlice bir araya gelebileceği.
Bunlar başkentin çok konuşulan, kesinleşmeyen ama ayağı da eldeki bilgiler ışığında fazla havada kalmayan kulisleri. Bakalım, neler olacak?