kapat
Üye OlÜye Girişi
  |  Benim şehrim | 9 Nisan 2007, Pazartesi
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
TMSF, Toprak'ın 'Aslanlı Köşk'ünü satışa çıkardı
Halis Toprak'ın 'Aslanlı Köşk'ü, TMSF tarafından 19.2 milyon YTL muhammen bedelle satışa çıkarıldı. Toprak, 10 bin metrekare alanlı köşkü ev olarak kullanıyor..
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Halis Toprak'ın ikametgâh olarak kullandığı İstanbul Sarıyer İstinye'deki Aslanlı Köşk'ünü satışa çıkardı. Toprak'ın Aslanlı Köşk'ünün Rus milyarder Roman Abromoviç'e satılacağı geçtiğimiz günlerde gündeme gelmişti. Abromoviç'in Toprak'ın Londra'daki malikânesini 93 milyon dolara almasından sonra Aslanlı Köşk'ü de alacağı konuşulurken, Halis Toprak'ın İstanbul Boğazı'na nazır köşk için 150 milyon dolar istediği belirtiliyordu. TMSF'nin önceki gün gazetelerde yayımlanan satış ilanına göre ise Aslanlı Köşk'ün muhammen değeri 19 milyon 230 bin YTL olarak belirlendi. İlanda ilk satış ihalesinin 23 Mayıs günü saat 14.00'da TMSF Merkez Binası'nda yapılacağı kaydedildi.

MİSAFİRHANE BAKIMSIZ
Toplam altı yapıdan oluşan Aslanlı Köşk, esasında İstinye 1060 ada, 55 pafta üzerinde 4 ve 218 nolu olmak üzere iki ayrı parsel üzerinde kurulu bulunuyor. Ancak imar durumu gereği, parseller bir bütün olarak satışa çıkarılacak. Bahçesiyle birlikte yaklaşık 10 bin 200 metrakare arsa alanı üzerinde bulunan Aslanlı Köşk'ün 8 bin 721 metrakere arsa alanlı 218 nolu parseldeki ana binası olan köşk, bin 173 metrekare kullanım alanına sahip. Bodrum, zemin ve birinci katlı olan köşkün, giriş katında oturma, yemek odaları ile mutfağın yanı sıra mescit de bulunuyor. Ana girişin bahçeden sağlandığı köşkün bodrum katında ise çamaşırhanenin yanı sıra Türk hamamı , sauna ve kapalı havuzdan oluşuyor. Birinci katta ise yemek, oturma odaları ile bir adet de şömine odası olduğu ilan da kaydedilirken, iki adet de yatak odası yer alıyor. İlanda şömine odasının tavanının kubbe şeklinde olduğu ve tavanın dekoratif şekilde tablo olarak resmedildiği anlatıldı. Yine 218 nolu parsel üzerindeki misafirhane de köşk gibi bodrum, zemin ve birinci kattan oluşuyor. 250 metrekare kullanım alanlı misafirhanenin birinci katında İstanbul Boğazı manzaralı üç balkon yer alıyor. TMSF'nin ilanında kullanılmaması nedeniyle misafirhanenin bakımsız durumda bulunduğuna dikkat çekildi. 218 nolu parselin üzerinde bir adet de zemin ve birinci kattan oluşan depo olarak kullanılan yapı bulunuyor. Eski eser vasfında 93 metrekare kullanım alanlı deponun da misafirhane gibi bakımsız olduğu ilanda yazılırken, aynı parselde üç araçlık otopark bulunduğu da belirtildi.
Haberin fotoğrafları