kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Nisan 2007, Pazartesi
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
Rus basını: Zenith'i bir tek Fatih düşünüyor
Yeni Haber
Rusya liginde bu sezon özellike son haftalarda aldığı başarısız sonuçlarla tehlike çanları çalan St. Petersburg'un Zenit takımında takım için karşılıksız futbol oynayan tek kişinin Fatih Tekke olduğu bildirildi.

Rus Soviestkiy Sport gazetesinde ''Sahanın ortasında'' başlığıyla yayımlanan haberde, takımın geleceği konusunda sadece milli futbolcu Fatih Tekke'nin kaygılandığı kaydedildi.

Zenit'in geçen hafta sonu Perm kentinin ''Amkar'' takımıyla yaptığı karşılaşmaya değinilen haberde, Zenitli futbolcuların ''sinirli paslar attığı, sahada kaplumbağa gibi koştukları ve birbirlerine sürekli sinirli şekilde baktıkları'' ifade edildi.

Daha önce takım arkadaşıyla kavga ettiği için kadro dışı bırakılan ünlü futbolcu Arşavin'in tekrar kadroya alınması üzerine herkesin Zenit'in Amkar'ı çok rahat yeneceği şekilde bir izlenime kapıldığı vurgulanan haberde, ''Ancak Amkar, attığı golle ilk yarıyı önde kapattı. Zenitli oyuncular sahada çok şaşkın görünüyorlardı. Ancak en kötüsü de sanki oyuncuların umurunda değilmiş gibi bir izlenimin ortaya çıkmasıydı'' denildi.

Zenit'teki St. Petersburglu oyuncuların bu tip durumlarda takımı motive edip ateşlemesi gerektiği, ancak onların ''umursuzca'' oynadıkları belirtilen haberde, şunlar kaydedildi:

''Zenit takımında sahada sadece Türk Tekke vardı ve o takımın en iyisiydi. O, herhalde takım içindeki krizden habersizdi. Maç sırasında oldukça aktifti ve Amkar kalesine sürekli tehlikeli anlar yaşattı. Genel olarak Tekke, Zenit'in kaderini düşünen tek oyuncu gibi görünüyordu. Zenit Teknik Direktörü Dik Advokat'ın takımına umursamazlık virüsü bulaşmış.''

Zenit, önceki hafta sonu sahasında Spartak Moskova'ya karşı kaybedince, geçen hafta sonu daha önce kavga ettikleri ve takım içinde huzursuzluğa yol açtıkları gerekçesiyle kadro dışı bırakılan 3 as oyuncusu Arşavin, Anyukov ve Denisov'a af çıkmıştı.

Zenit, Fatih Tekke'nin 90 dakika forma giydiği maçta, 65'inci dakikada Zıryanov'un attığı golle beraberliği yakaladı.

(AA)