kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Nisan 2007, Pazartesi
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
Polat: Hesap verecekler
Yeni Haber
Galatasaray İkinci Başkanı Adnan Polat, NTV'de katıldığı %100 Futbol'da gündemi sarsacak açıklamalar yaparak, hakemler ve rakiplerini ağır bir şekilde eleştirdi.

Fenerbahçe Asbaşkanı Mahmut Uslu'nun yaptığı sert açıklamalara "Bu kadar yaygaraya gerek yok" diye yanıt veren Galatasaray Başkan Yardımcısı Adnan Polat, şampiyonluk yarışında kasıtlı olarak safdışı bırakıldıklarını iddia ederek, "Bunun hesabını soracağız." dedi.

Fenerbahçe Asbaşkanı Mahmut Uslu'nun Kayserispor maçı sonrası Futbol Federasyonu, MHK ve Beşiktaş'ı hedef alan açıklamalarının hatırlatılması üzerine, "Hakemler Kadıköy'de korkuyor" diyen Polat, Fenerbahçe'nin hakemlerden bu kadar şikayet etmeye hakkı olmadığını savundu. Fenerbahçenin lehinde ve aleyhinde olan hakem olaylarını takip ettiklerini, bunu Beşiktaş ve diğer rakipleri için de yaptıklarını sözlerine ekleyen Polat, "Fenerbahçe'nin bu kadar yaygara yapmasını gerektiren birşey yok. Bize neler yapıldı ama kurumları yıpratmamak için sessiz kaldık. Ama sürekli olarak cezalar aldık, hakem hatalarına maruz kaldık. Yine de en az sesi çıkan Galatasaray." dedi.

Polat, Fenerbahçe yönetiminin, Futbol Federasyonu ile yaşadığı çekişme nedeniyle herşeyde TFF'ye bahane bulduğunu da öne sürdü.

KAYSERİ ERCİYESSPOR MAĞLUBİYETİNDE HAKEMİN PAYI BÜYÜK

Kayseri Erciyesspor mağlubiyetinde hakem Fırat Aydınus'un önemli bir payı olduğunu da savunan Polat, "Ben Fırat Aydınus'u kaliteli bir hakem olarak düşünürdüm ama tamamen antifutbol için sahaya çıkan, tekmelerle bizi yıldırmak isteyen Erciyesspor'a çifte standart uyguladı. İliç'i atmakta ne kadar haklıysa Erciyessporlu'lara göstermediği kartlarda da o kadar haksızdı." dedi.

Programın sonunda tekrar bu konuya dönen Adnan Polat bu kez çok sert ifadeler kullandı: "Seyircisiz oynatıldığımız, sert futbolla katledildiğimiz ve hakem Fırat Aydınus'un da bu sertliğe anlayış gösterdiği bir maçta aldığımız yenilgi ile şampiyonluk yarışında saf dışı bırakıldık. Bunu unutmayacağız ve zamanı gelince hesabını soracağız"

"BİZ HAVLU ATTIK, KİMİN ŞAMPİYON OLACAĞI BENİ İLGİLENDİRMİYOR"

Bu sene kimin şampiyon olacağıyla ilgilenmediğini söyleyen Polat, Fenerbahçe ile Beşiktaş'ın şansının eşit olduğunu söyledi. Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören'in geçen sene söylediği "Galatasaray'ın şampiyon olmasını istiyorum" sözünün hatırlatılması üzerine "Ben de onların kupayı almasını istemiştim, aldılar." diyen Adnan Polat artık bu sene kimin şampiyon olacağıyla ilgilenmediğini tekrarladı. Polat, Galatasaray'ın Erciyesspor'a yenilmesiyle şampiyonluk şansının %99 azaldığını, şampiyonluğun hayal olduğunu sözlerine eklerken, Şampiyonlar Ligi'ne katılmaları yolunda oluşacak tabloya göre Fenerbahçe ya da Beşiktaş'ı destekleyebileceğini belirtti.

"SERVET İLE KESİN OLARAK ANLAŞTIK"

Polat, Fenerbahçe'den ayrılıp Sivasspor'a giden Servet Çetin'in transferinin imzaya kaldığını da söyledi. Hem Servet hem de Sivasspor ile kesin olarak anlaştıklarını söyleyen Polat, Milli futbolcunun sözünün eri bir insan olduğunu ve sözünü tutup sezon sonunda Galatasaray'a imza atacağına inandığını ifade etti.

Bu seneki başarısızlığı takım ruhunu yakalayamamalarına bağlayan Adnan Polat, golcülerin de bekleneni vermediğini söyledi. Polat, "Bu sezon 20 puan farkla şampiyon olunabilecek bir ligdi." dedi.

Polat, Song'un Gaziantepspor maçı öncesi gizlice bir mide ilacı aldığını ve ilacın içinde doping maddesi olduğunu öğrendiklerini de söyleyerek "Song bilmeden bu ilacı aldı. Maçta oynatmadık. Sonra sakatlıklar yaşadı ve Emre de iyi bir form yakaladı. Onun için Song yedek." diye konuştu.
Polat, son dönemde giderek artan taraftar protestoları için de "Takıma yapılanı kendime yapılmış sayarım. Beni sevmeyenler de varmış." dedi.
PFDK ve Tahkim Kurulu'nun genelde 3 büyükleri kayırdığını söyleyen Polat, yine de zaman zaman rüzgarın esişine göre 3 büyükler arasında da dengesiz kararlar alındığını ifade etti. Polat, kendi statlarında atılan bıçakla ceza aldıklarını ama Fenerbahçe'nin almadığını da dile getirdi.

(CHA)