kapat
22.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
İNANÇ DÜNYASI
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Eğer gelmezseniz Vengeniz darılır!

Açılalı sekiz ay olmasına rağmen ünlülerin vazgeçemediği mekanlar arasına giren Venge, Adana kebabını Fransız çatalıyla sunuyor. Venge'nin hakla ilişkiler müdürü Dilek Terzioğlu "Tarzımızla fark yarattık" diyor
İstanbul'da bir Venge modasıdır gidiyor. Cuma-cumartesi-pazar yer bulmanın imkanı yok. Mekanı küçük zannetmeyin. İki katlı villaya kurulmuş restoran 180 kişiyi aynı anda ağırlayabiliyor. Haliyle araştırmaya gittik. Halkla İlişkiler Müdürü Dilek Terzioğlu'nu bulup, işin kerameti hakkında konuştuk.

Terzioğlu bu kadar fazla talep görmelerini kaliteli ve hatasız hizmete bağlıyor: "Yüksek sosyetenin yıllardır özlemini duyduğu hizmeti veriyoruz. Bir davet verecekleri zaman bize söylemeleri yeterli oluyor. Gözleri arkada kalmıyor. Biliyorlar ki Venge ekibi her şeyi kusursuz olarak hazırlar."

Toplusoylar, Demirörenler, Germiyanlıgiller gibi sosyeteye mensup seçkin ailelerin sıklıkla tercih ettiği Venge, Hülya Avşar, Sertab Erener gibi sanatçıları ve Şefik Öztek, Göksel Sunter gibi mekan sahiplerini de ağırlıyor. Dilek Hanım Venge'nin tam anlamıyla aile mekanı olduğunu anlatıyor ve devam ediyor: "Kaçamak yapacak kimse bize gelmez. Çünkü burada en yakın arkadaşlarını karılarıyla ya da kocalarıyla görür."

Dilek Terzioğlu her gün ağırladığı kalabalık kitlenin adeta vazgeçilmezi olmuş. Man Ajans'dan ayrılıp Venge'de göreve başlayan Dilek Hanım haftada yedi gün çalışıyor. "Gelen müşteri beni mutlaka görmek istiyor. Çocukların ablası, benden büyüklerin kızı, yaşıtlarımın ise kardeşi oldum. Beni görmeden mekanı terketmeyenler var" diyen Terzioğlu yaptığı işten son derece memnun.

VENGE = AĞAÇ
Venge Restoran adını Güney Afrika'daki venge ağacından alıyor. Mekandaki masalar, tuzluklar, kültablaları ve dekorasyondaki objelerin hepsi venge ağacından yapılmış. Ayrıca bahçede iki tane minyatür venge ağacı var. Her ne kadar Venge'nin dış görünüşü bilinen kebapçılardan farklı olsa da mönüsü çok farklı değil.

Pufuduk ekmek, tulum peynir ve tereyağ ile başlıyorsunuz, Gavurdağı salatası, fındık lahmacun, dönerli ve salçalı Venge lahmacunu ile atağa kalkıyor, kebapla devam etip son noktayı ise künefe ile koyuyorsunuz.

Mönüdeki diğer güzellikler ise şöyle: Çiğ köfte, köfte, kaburga, külbastı, kaz ciğeri, kanat, Ali Nazik ve sufle...

Venge, çatal bıçağın bile Fransa'dan ithal edildiğine bakılırsa, hesaplı bir mekan. Bir kişi 17,5-22 milyon lira (içki dahil) ödüyor.

* Venge: Akasyalı Sok . No:2, 4. Levent, İstanbul. Tel: (0212) 281 87 39

BÜLENT ERSOY EN ÇOK MAKARNA SEVER
Tam bir Çerkez Tavuğu hastası. Ama bizim Bülent Hanım'la ilgili çok ilginç bir de anımız var. Gecenin onikisinde aradı. Restoranda bir ben, bir de şef kalmıştı. "Benim karnım acıktı, geliyorum" dedi. Geldi. Canı makarna istiyormuş. Kebapçıda makarna ne gezsin. Birini gönderdik Tenis Klübü'nden makarna aldırdık, pişirdik. Makarnayı yedi, bu kez canı kavun istedi. Etiler'deki bütün restoranlarda kavun arattırdık. Tüm bunları Bülent Hanım'a hissettirmeden yaptık. Sonunda kavun da bulundu.

Sibel ARNA



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır