kapat
22.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
İNANÇ DÜNYASI
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Alkışlar Muhterem Nur ve Muzaffer Tema'ya

Sinema Yazarları Derneği'nin 2001 yılı ödülleri dün gece (Pazartesi) İstanbul Harbiye'deki Cemal Reşit Rey konser salonunda yapılan törenle sahiplerini buldu. Bu yıl 34'üncüsü yapılan seçmelerde, 35 sinema yazarı oy kullanarak birincileri ve onur ödüllerini belirledi.

Ödül kazananların listesini vermeden önce gecenin notlarına geçelim:

Töreni Atilla Dorsay ve Zuhal Olcay'ın sunduğu törende en çok alkışı kim aldı dersiniz? En iyi filmin yönetmeni mi? En iyi kadın oyuncu mu? Hayır! İki sinema emektarı; Muhterem Nur ile Muzaffer Tema!

Her zaman olduğu gibi bu yıl da ödüller tartışılacaktır. Kimi onu beğenir, kimi bunu. Dedikodular, kıskançlıklar, birbirini ağırlamalar sürer gider. Ancak tüm salon Muhterem Nur'a ve Muzaffer Tema'a ödül verilmesini alkışlarıyla onayladı diyebilirim gönül rahatlığıyla.

Muzaffer Tema'nın mikrofonu kapıp, cebinde 500 dolar ve kimseyi tanımadan 1956'da Hollywood'un yolunu tutması ve orada yaşadığı aşklara ilişkin esprili konuşması dinlemeye değerdi.

Muhterem Nur o kadar duygulandı ki, iki üç kelimeyi ancak bir araya getirerek, "Tüm sinema hayatım işte bu ödül..." diyebildi. Atilla Dorsay, Nur sahneden inerken, "Müslüm Baba'ya geçmiş oldu" dedi. (Bir kadının sevdiği kişi için 'Baba' ya da 'Abi' dendiğini işitmesi nasıl bir duygu acaba?)

Atilla Dorsay konuşmasının başında biraz medyadan yakındı: "Kim kimle beraber diye haberler çıkıyor. Tabii ki bu olağan çünkü sinemayı insanlar yapıyor ve bu maceraları da onlar yaşıyor. Ancak medyanın işin sanatsal yönüne de eğilmesi gerek..." Bunları söyledikten biraz sonra "sanat" ile "magazinin" nasıl dengelenmesi gerektiğine ilişkin örneği de verdi zaten: Onur ödülü kazanan Atıf Yılmaz'a ödülünü, gazeteler aracılığıyla "Evine dön" çağrısı yaptığı Deniz Türkali verdi!

(Ara not1: Deniz Türkali ödülü vermesine verdi Yılmaz'a; ancak hiç yüz vermedi. Ara not 2: Zuhal Olcay, "Hiçbir filminde beni oynatmadın" diyerek Atıf Yılmaz'a kamuya açık serzenişte bulundu.)

Derviş Zaim ise gecenin en kötü ödül konuşması yapanıydı. "En İyi Yönetmen" Zaim sahneye her çıkışında neredeyse homurdanarak, tatsız tutsuz bir "Teşekkürler" ile koltuğuna döndü.

Neyse... İşte 2001 ödül kazananları:

En iyi film: "Filler ve Çimen" En iyi yönetmen: "Filler ve Çimen" ile Derviş Zaim En iyi kadın oyuncu: "Filler ve Çimen" ile Sanem Çelik

En iyi erkek oyuncular: "Büyük Adam, Küçük Aşk" ile Şükran Güngör ve "Herkes Kendi Evine" ile Erol Keskin En iyi senaryo: "Filler ve Çimen" ile Derviş Zaim En iyi görüntü: "Şellale" ve "Herkes Kendi Evine" ile Haik Kirakossian

En iyi müzik: "Vizontele" ile Kardeş Türküler En iyi yardımcı kadın oyuncu: "Büyük Adam, Küçük Aşk"

ile Füsun Demirel En iyi yardımcı erkek oyuncu: "Büyük Adam, Küçük Aşk" ile İsmail Hakkı Şen Umut veren genç sanatçı: "O da Beni Seviyo" ile Ece Ekşi

SİYAD onur ödülleri: Atıf Yılmaz, Muhterem Nur, Muzaffer Tema

SİYAD sinema emek ve hizmet ödülleri: Agah Özgüç ve AFM sinema zincirini kuran Yalçın Selgur ve Sedat Akdemir



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır