kapat
22.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
İNANÇ DÜNYASI
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Alemin Siber Çöpçatanı

Gariptir, geçtiğimiz ay Zenginkoca.com'dan bahsettiğimde bazı eleştiriler almıştım; "daha normal sitelerden bahsetseniz...", "kala kala tanıtacak çöpçatan sitesi mi kaldı", "sizi kınıyorum" :). Bu eleştirilerin sebebi bir çeşit önyargı mı, yoksa internetteki basit çöpçatan siteleri mi, tam olarak bilemiyorum. Ama bildiğim birşey var, aralarında gayet başarılı olanlar da var. Yorum size kalmış...

İşte size 160 bin üyesiyle, gayet başarılı ve üzerine epey emek sarfedilmiş bir "buluşturma" sitesi;

Web adresi: www.siberalem.com

Siberalem.com, adlarını sıkça duyduğumuz ideefixe.com ve itiraf.com'u hazırlayan EBI ekibi tarafından sunuluyor. Basit bir çöpçatan projesi olmadığını, ciddi bir "buluşturma" sitesi olduğunu sayfaları gördüğünüzde hemen anlayacaksınız.

Site, anasayfasına bağlandığımda, başarılı web tasarımı ile artı puanı hemen aldı. Göze hoş gelecek pastel renklerin kullanılmış olması ve grafiklerin uyumu, sayfaları gezilebilir hale getirmiş. Bölümler derlenip toparlanmış, herbiri sitenin bir köşesinde içeriği indeksler duruma getirilmiş. Tüm sayfaların üst kısmında göreceğiniz "Sibergruplar" ve "Buluştur!" menüsü, siber topluluklar oluşturabileceğiniz gibi daha özel kullanım için olanaklar da sunuyor.

Siteyi kullanabilmeniz için öncelikle üye olmanız gerekiyor ve bunun için şimdilik! Bedel ödemiyorsunuz. Kayıt formu, size sizin bilinmesini istediğiniz özelliklerinizle doldurulmak üzere karşınıza geliyor. Fakat form ne form, tam 6 sayfa :) Klasik kişisel bilgilerinizin yanısıra; hayallerinizi, ailenizi ve fiziksel özelliklerinizi de kaydedip, diğer üyelere sunabiliyorsunuz. Sunmayabiliyorsunuz da. Üyelik bilgileriniz, sizi tanımak isteyenler için fotoğraf ve ses kaydı gibi özelliklerle de pekiştirilmiş.

Üye olduktan hemen sonra, kayıtlı tüm üyeleri birkaç kriter yardımıyla arayabiliyorsunuz. Aradığınız kişinin cinsiyetiyle birlikte, düşündüğünüz ilişkiyi de (evlilik, kısa süreli ilişki, sadece arkadaşlık vs.) belirttikten sonra, çabuk arama fonksiyonunu kullanarak size kimlerin uyduğunu veritabanından aratabilirsiniz. Kriterlerle aramanızı daha da özelleştirip, aradığınız tipe daha da yaklaşabilirsiniz :)

Siberalem.com, sitenin tüm özelliklerini en iyi şekilde kullanabilmeniz ve bunlara en kolay şekilde ulaşabilmeniz için, ekipçe elinden geleni yapmış. Karşılaştığınız aksaklıkları teknik servise e-mail ve ICQ ile bildirebileceğiniz gibi, sitedeki interaktif ve eğlence içerikli bölümlerinde yayınlaması için site editörlerine materyal gönderebiliyorsunuz.

Mesela günün şiiri, alıntısı, fotoğrafı, yapbozu, mp3ü, yamultmacası ve fıkrası bölümleri güncel tutuluyor ve üyelerin katılımıyla oluşuyor. Ayrıca site içerisinde online bir dergi, interaktif forum, anket ve soru-cevap bölümü sunuluyor, ilginizi çekebilir.

"Bilgi Bandı"ndan da söz etmeden geçemeyeceğim... Eğer üye olduysanız, elinizin altında bir de kontrol paneliniz var. O anki durumunuzdan, anında mesajlaşma sistemindeki hareketlerinize kadar, kısa bilgilendirici mesajları "Bilgi Bandı" isimli pop-up pencerede takip edebiliyorsunuz.

"Time-out" (Süre aşımı) ve "üyelikten istifa" gibi, diğer sitelerde arayıp bulamadığınız onlarca özelliği bu sitede bulabiliyorsunuz.

Harikalar Diyarı'nda iyi eğlenceler...

..

Eğer siz de hazırladığınız başarılı web çalışmalarını herkesin görmesi gerektiğini düşünüyorsanız, bana web adresinizi iletişim bilgilerinizle birlikte e-posta olarak iletin. net.yorum'da, yeri geldiğinde başarılı web projelerine de yer vereceğiz... Bu arada isterseniz www.microsoft.gen.tr sitesine de bir göz atın :)

Bir başka net.yorum'da görüşmek üzere, netsiz kalmayın...

gurcan@microsoft.gen.tr



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır