kapat
22.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
İNANÇ DÜNYASI
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 


GÜNGÖR MENGİ
Garanti eksiği
Denktaş ile Klerides'in müzmin sorun Kıbrıs'ta hızlı adımlarla çözüme gittiklerini gösteren işaretler artıyor. KKTC'de yayınlanan "Kıbrıslı" gazetesi "Gizli Rapor" manşeti ile tarafların uzlaştıkları anlaşma metnini açıkladı. Kıbrıs Birleşik Devletleri'ni yapılandıran proje Türkiye'nin tezlerini destekliyor.

HAŞMET BABAOĞLU
Karzai'nin şıklığı!
Hamid Karzai "dünyanın en şık giyinen adamı" ilan edilmiş Tom Ford tarafından. Afganistan'dan Taliban'ı çıkaran; ülke içinde yıllardır süren savaşa katılıp ter dökmüş biri değildi Karzai. Bu yüzden "çağdışı terör düzenine karşı savaş kahramanı" filan seçilecek hali yoktu!..

ERDAL BILALLAR
İçişleri Bakanı'na
Her gece bir TV kanalında zilzurna sarhoş sürücünün yaptığı rezillikleri izliyoruz... Kimileri yerlere düşüyor.. Kimileri alkolmetreye üfleyemiyor... Kimileri ise TV kameramanlarının üzerine yürüyor... Bu görüntüler haber bültenlerinin vazgeçilmez unsurları oldu.. Hatta Reha Muhtar Şov'da klasik halini aldı...

YAVUZ DONAT
Maksat üzüm yemekse...
Pazartesi, sabah saat on bir... Adalet Bakanı Prof. Dr. Hikmet Sami Türk'le birlikteydik... Hoca "dikkatini" üç konuya yoğunlaştırmıştı: 1. Açlık grevi ve ölüm oruçlarının sona ermesi. 2. Yeni Medeni Kanun'un, yargıçlara anlatılması. (Prof. Türk bu amaçla illeri dolaşıyor...

SELAHATTİN DUMAN
Okuyan alim, bilmeyen zalim..
Bu yaşa geldim.. Postmodernizm dedikleri olayın "modernizmin, gerçekçilik diye varsaydıklarına alttakilerin gözüyle bakması.." olduğunu yeni öğrendim.. Öğrenmesek daha bir iyiydi emme kör şeytana uyduk bir kere.. Ben bu "postmodern" lafını öteden beri duyardım ama bakkalda, çakkalda satılan birşey...

OKAY GÖNENSİN
Amerika'nın "doğru"ları
Amerikan yönetimi, 11 Eylül saldırısının ardından ortaya çıkan haklı "yurtsever" dalgayı "zorlayan" birçok girişimde bulundu. Yasal alanda teröristlerin izlenmesi ve yargılanmasıyla ilgili yasal düzenlemeler yapılmaya başlandı. Bu düzenleme ve girişimler ardı ardına sıralandığında oldukça "ağır" bir tablo oluşmaktadır:

ZÜLFÜ LİVANELİ
Okurlarla
Atina'daki çalışmaların yoğunluğu ve teknik bir aksaklık yüzünden iki gün yazılarımı gönderemedim. Dönünce, her zaman yaptığım gibi ilk işim okuyucu mesajlarını okumak oldu. Okurlarımın iki konuya odaklanmış olduğunu gördüm. Türkiye'nin Araplaşması ve Yunanistan'daki orta sınıf üzerine yazdıklarımla ilgili yorumları okudum.

RUHAT MENGİ
'Efendy' de efendi, efendi..
Ahmet San bu müzik işini iyi bilir. Daha doğrusu Türkiye'de "müzik organizasyonu" ve "başarılı müzisyenlerden anlamak"tan söz edildiğinde akla gelen ilk isimdir. Kimleri dinletmedi ki bize bugüne kadar, bir hatırlamaya çalışın; Michael Jackson, Madonna, Rolling Stones, Elton John, Pavarotti, Carreras, Domingo...

METİN MÜNİR
Bankanın bankasının bankası
Geçen hafta gazeteler Sitebank'ı Novabank adlı bir Yunan bankasının aldığını duyurdu. Ummm... Bu doğru mu? Sitebank'ın BDDK tarafından Novabank'a satıldığı kesin. Ama Novabank (a) gerçekten bir Yunan bankası mı (b) ne tip bir banka ve (c) Türkiye'de ne arıyor?

İLKER SARIER
Büyük memurlar
Sadece devlet teşkilatı mı, vatandaşın sırtından besleniyor? Hayır. Güya yerel yönetimler şeklinde örgütlenmiş "belediyeler" de Türkiye'de devletin uzantısı... 4 bin belediye ile birlikte ülkeye ahtapot biçiminde yayılmış olan devlet kuruluşları, yuvarlak hesap 4 milyon insanı çalıştırıyorlar.

SEDAT SERTOĞLU
İki önemli nokta
Bizim Washington'da üslenmiş Beltway ekibine sorduk: Ecevit'in gezisine 0 ile 10 üzerinden puan vermiş olsaydınız, kaç puan verirdiniz? Cevap şöyle geldi: "4 buçuk, hadi bilemedin 5 puan.." Sonra uzun uzun bunun nedenlerini, örnekler vererek anlattılar.. Baktım, haklılar.. Bizim işadamlarımızın şişirmesine bakmayın..

ERDOĞAN SEVGİN
Taş yerinde ağırdır
Ne kadar kuvvetli olursa olsun, bir dizi, bir program kanal değiştirdiği zaman, seyirci sayısında azalma olur. Atalar boşuna söylememiş: "Taş yerinde ağırdır." Alın "Dadı"yı. Türk ekranlarında sit-com modasını başlatan diziydi. Bayağı izleniyordu.

MEHMET TEZKAN
Şiddeti marifet sayan kültür!..
Bunun adı ne?.. Futbol terörü mü?.. Aşırı sevgiyle, büyük tutkuyla başlayan yolculuğun hüsranla bitmesinin getirdiği isyan mı?.. Kişinin gözünün dönmesi, kontrolden çıkması mı? Bu öfkenin adı ne?.. Trabzon'da bir grubun yarattığı futbol terörünü nasıl açıklamalıyız..

HINCAL ULUÇ
Trabzon Valisi görevden alınmalı!..
İçişleri Bakanı Rüştü Kazım Yücelen'e bir açık mektup yazmam gerekir aslında.. "Devlet polisi, futbol maçlarından ve trafikten çekilmelidir" derken ne kadar büyük bir gaf yaptığını artık herhalde anlamış olan Rüştü Kazım Yücelen'e.. "Polisi çekmek gerek" derken, önce İnönü, ardından Avni Aker Stadı'ndaki olaylara...

ABDURRAHMAN YILDIRIM
Ekonomiyi unutmanın bedeli
Hemen belirtelim başlık ekonomi yönetimi veya hükümetle ilgili değil. Trabzonspor kendi stadında Beşiktaş'a 5-0 yenik durumdayken bazı seyircilerin yaptığı çılgınlıkla ilgili. Yazı bunun üzerine ancak beş gol yiyince koltukları sahaya fırlatma elbette hoşgörülemez ve gösterilemez.

EMRE AKÖZ
Alkışlar Muhterem Nur ve Muzaffer Tema'ya
Sinema Yazarları Derneği'nin 2001 yılı ödülleri dün gece (Pazartesi) İstanbul Harbiye'deki Cemal Reşit Rey konser salonunda yapılan törenle sahiplerini buldu. Bu yıl 34'üncüsü yapılan seçmelerde, 35 sinema yazarı oy kullanarak birincileri ve onur ödüllerini belirledi.

REFİK DURBAŞ
Masalcı Şair Oğuz Tansel
Geçen pazartesi akşamı Atatürk Kültür Merkezi'nde bir Oğuz Tansel geces düzenlendi. Ben de Tansel üzerine bir konuşma yaptım. Bu konuşmayı okurlarımla paylaşmak istiyorum. Oğuz Tansel, beş parmağına beş marifeti sığdırmıştı. Birincisi halk bilimciliği, ikincisi masalcı babalığı...

HAYRULLAH MAHMUD
Kürtçe konuşmak
1980'li yılların sonlarıydı... Hem yüksek öğrenimimi yapıyor, hem de günlük bir gazetede yazılar yazıyordum... O dönem çalıştığım gazeteye, Lefkoşa'dan başlayan ve Türkiye'nin değişik illerine yayılan "valiz ticareti"yle ilgili bir yazı dizisi hazırlıyordum... Bu olaya tanık olmak için, valiz ticareti yapanlarla birlikte...

SANLI SARIALİOĞLU
Formül bulundu
Takım olmak çok önemli. Beşiktaş, son maçlarda işte bu yönde çok büyük adımlar atıyor. Bir çizgi yakalandı, her hafta onun üzerine eklemeler yapılıyor. Beşiktaş Menajeri Sinan Engin, Trabzonspor karşılaşmasından önce Asbaşkan Yıldırım Demirören'e, "Bak göreceksin, aynen Göztepe maçı gibi olacak" demiş.


<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır