kapat
22.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
İNANÇ DÜNYASI
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Et böbreğin düşmanı

Böbrek taşı, en ağrı veren hastalıklardan. Özellikle yerinden oynadığında, çekilen ağrı son derece ıstırap verici oluyor.
Böbrek taşı vakalarının yüzde 15'inde cerrahi müdahale ya da başka yöntemlerle taşı kırmak gerekiyor. Ancak bazı bünyelerde böbrek taşı tekrarlıyor. Uzmanlar bunun nedeninin beslenmeden kaynaklandığını söylüyor.

Özellikle kalsiyumum böbrek taşına yol açtığı biliniyor. Bu nedenle hastalara kalsiyum rejimi veriliyor. Ancak İtalya'da yapılan bir araştırma, kalsiyum diyetinin çok da fazla işe yaramadığını kanıtlıyor. Araştırmada, hastaların kalsiyum rejimine rağmen böbrek taşlarının tekrarladığı kanıtlanmış. Araştırmayı yürüten uzmanlar, özellikle etin ve tuzun da böbrek taşına yol açtığını söylüyorlar. Bu nedenle böbrek taşı tekrarlayan hastaların eti ve tuzu, beslenme programlarından çıkarmaları gerektiğini söylüyor uzmanlar.

Yapılan istatistiklerse böbrek taşı oluşumunun erkekler yüzde 80 oranında daha fazla olduğunu gösteriyor.

Kısırlık semineri, hem de ücretsiz!
Hamilelik gerçekleşmiyorsa ne kadar beklemeli? Kısırlık sebepleri neler? Menisinde hiç canlı spermi olmayan erkekler de baba olabilir mi? Nedeni izah edilemeyen kısırlık tedavisinde son gelişmeler... Bu sorulara yanıt almak istiyorsanız, size ücretsiz gerçekleştirilen bir semineri haber vermek istiyoruz. Mecidiyeköy'deki Profilo Kültür Merkezi'nde, 23 Ocak'ta yapılacak olan "Kısırlık" konulu seminerin konuşmacısı, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Murat Taşdemir. Bilgi için: (0212) 0 212 287 57 75.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır