kapat
22.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
İNANÇ DÜNYASI
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Oylum oylum playboylum

İlk bakışka hepsi birbirine benziyor. Yaz kış bronz bir ten, biryantinle arkaya doğru taranmış saçlar ve yakası açılan gömlekler... Oysa playboyluk bu kadar basit değil. Gereğinde çok para harcayacak, gereğinde ise çok para harcıyor gibi yapacaksın...
Ünlü şarkıcı Yeşim Salkım'ın kendinden 11 yaş küçük Serhan Aloğlu ile bir gece kulübündeki "samimi" görüntüleri geçen haftanın magazin gündeminde bir mumaraydı. Magazin basını, taze dul Yeşim Salkım'ın 21 yaşındaki sevgilisi Serhan Aloğlu'na bir sıfat takmakta gecikmedi: "Genç Playboy Serhan". Öyle ya, kendinden 11 yaş büyük bir kadınla aşk yaşayan genç, gerçek bir çapkın, bulunmaz bir "playboy"du... Peki playboy kime denir? Her erkek playboy olabilir mi? İyi bir playboy olmak için neler gerekir? SABAH PAZAR, sizler için playboyluk kavramını enine boyuna inceledi ve playboy olmak isteyen gençlere rehber niteliğinde bir belgesel hazırladı. İşte başroldeki aktörleriyle birlikte, şimdiye dek hazırlanmış Türkiye'nin en kapsamlı playboy dosyası:

* Ali Ramazanoğlu: Bir zamanların bakır kralı Ali Ramazanoğlu'nun oğlu. Ancak sektör olarak krizden olumsuz etkilendiler. Gezip tozmayı çok sever, ama krizden beri eskisi gibi para harcayamıyor. Şimdilik eski şanı sayesinde ismini yaşatabiliyor. Ama bu piyasada kalıcı olabilmek için devamlılık ve gündemde kalmak şart.

* Alican Ulusoy: Ulusoy Holding'in veliahtı. Ulusoy'un otobüs bölümünün başkanı. En önemli bölüm olan taşımacılık ondan soruluyor. Diğer birçok playboydan daha düzgün bir hayat yaşıyor. Her gece dışarı çıkmıyor. Çünkü her sabah 7'de işinin başında olmak zorunda. Playboy olarak anılmaktan nefret ediyor. Fakat zamanında Demet Şener ve Deniz Akkaya ile birlikte olduğu için ister istemez bir "playboy" olarak anılıyor.

* Selhan Aloğlu: Sedat Aloğlu'nun oğlu. Köklü bir aileden. Sosyete camiası içinde büyüdü. Türkan Şoray'ın kızı Yağmur'la kariyer yaptı. Şimdilerde şarkıcı Yeşim Salkım'la olan birlikteliğiyle zirve yaptı. Aralarındaki yaş farkına aldanmayın. Çünkü bir playboy, sevgilisinin büyük, küçük, güzel ya da çirkin olmasına fazla bakmaz.

* Murat Cevahir: Cevahir Holding'in direkt varisi değil. Ama uzaktan akraba olduğu için Holding'de görevli. Bu piyasanın en akıllılarından. Çok para harcamadan kısa sürede en sıkı playboylar arasına girdi. En önemli özelliği, çevresindeki insanları çok iyi idare etmesi. Yakışıklılığı ve karizmasını kullanıp, birbirinden güzel manken ve manken adaylarını bir şekilde etrafında tutmayı biliyor.

* Emre Kütük: Sosyeteden gelen bir ailenin çocuğu. Her gece gezmeyi sevenlerden. Belli bir çevresi var. Bu nedenle sosyetik kökenli playboy demek yanlış olmaz. Kızlara para harcamayı sever. E, kızlar da Emre'yi...

* Ozan Şer: Belki de piyasadaki en hareketli isim. Pahalı arabaları ve sosyetik arkadaş grubuyla çok kısa sürede şöhret yaptı. Babası, tuvaletçiler kralı olarak anılıyor. Türkiye'deki birçok umumi tuvaleti ve otoparkı ailesi işletiyor. Sonuçta playboy olmak için paranın nereden geldiği önemli değil, harcayış şekli önemli. Bursalı ünlü işadamlarından Yazıcılar'ın kızı Bahar'la Paris'te dillere destan bir düğün yaptı. Şimdilik eskisi kadar ortalarda değil.

* Raif Dinçkök: İstanbul'un en büyük alışveriş merkezi Akmerkez'in sahibi Ali Dinçkök'ün oğlu. Çok parası var, gezmeyi ve para harcamayı biliyor. Bu nedenle otomatikman "playboy". Güzel kadınların arayıp da bulamadığı hemen her şey Raif Dinçkök'te var. İtibarlı bir soyadı, bol para ve İstanbul'un göbeğinde mal mülk...

* Erdal Acar: Bu piyasanın en "fantastik" playboyu. Cebindeki paranın hakkını en iyi o verir. Gittiği her yerde garsondan otoparkçıya önüne çıkanı bahşişe boğar. TL taşımaz her türlü ödemesini 100 dolarlık banknotlarla yapar. Acar'ın hem karısı var, hem metresi, hem de yığınla sevgilisi. Hepsinin birbirinden haberleri var, ama kimse de sesini çıkarmıyor. İşte playboy diye buna denir...

* Murat Varol: İşletmeci. Antalya'daki ünlü Ally'nin sahibi. Ece Erken, Nefise Karatay ve Ebru Destan'ın işlettiği Bağdat Caddesi'ndeki Cafe Rouge'un da gizli ortağı. Şarkıcı Gülşen ile evliydi, şu sıralar Nefise Karatay ile birlikte. Uslanmak bilmiyor, Rus bir mankenden kızı olduğu söyleniyor.

* Gökhan İleri: Futbolcu Sergen Yalçın'ın grubundaydı. Yakışıklılığı ve karizması ile gruptan sıyrıldı. Sergen'le gelen şöhreti iyi kullandı. Şimdi ektiğini biçiyor. Zaten arka arkaya birkaç güzel kadınla adı geçince bir anda "aranan" erkek oluverdi.

* Eran Tapan: Sevil Sabancı ile evliydi. Çapkınlıkları başına bela oldu, karısı onu boşadı. Ardından adı birçok ünlü kadınla anıldı; Özlem Tekin, Berna Öztürk, Esin Maraşlıoğlu, Mine Çayıroğlu akılda kalan bazı isimler...

* Ralf Tezman: Yeni yetme playboylardan. Sosyete kökenli. Ailesi, Musevi cematinin önde gelenlerinden. Piyasaya geç, ama sıkı girdi. Çapkın olarak nitelendirilen kızlarla birlikte olmaya başladı. 1 yıldır Selin Toktay'la birlikteydi.

Daha ondan ayrılmadan Derin Mermerci ile beraber olmaya başladı. Şimdi Derin'i de bıraktığı söyleniyor. Ya da Derin onu bırakmıştır, kimbilir?

PİYASANIN YAŞLI KURTLARI
* Atik Berberoğlu: Geçtiğimiz yıllarda başı uyuşturucu davalarıyla sıkça ağrıyan Atik Berberoğlu, bu nedenle şimdilerde biraz durulmuş vaziyette. Eski playboylardan biri olarak tarihe geçmeye hazırlanan Berberoğlu'nun, uzatmalı sevgilisi Gözde Tan ile beraber olduğu söyleniyor.

* Teoman Demir: Teodem Deri'nin sahibi olan Teoman Demir, piyasanın yaşlı ama yakışıklı playboylarından. Ajda Pekkan'la da beraber olan Demir, şimdilerde daha çok genç kızlarla beraber.

* İlker Mengi: Türkiye'de playboyluğun en eski isimlerinden. "Beyaz et" sevmesiyle tanınıyor. İlk karısı ve daha sonraki sevgililerini hep Doğu Blok ülkelerinden ve beyaz tenli güzellerden seçti... Fazla para harcamıyor. Ama tabii ki İlker Bey de zamanında Ferrari ve Jaguar'la alemin hakkını verdi.

Spor araba, yakışıklı olmaktan daha önemli
* Playboy olmak için yakışıklılık gerekli, ama tek şart değil. Birinci koşul, belli bir camianın içinde olmak. Yani gece kulüplerinde, davetlerde, yemeklerde boy göstermek, yazları Bodrum ve Çeşme kışları Uludağ'da olmak şart.

* İkinci şart, bol paralı olmak. Çünkü playboy demek, etrafında birden fazla kadın olan erkek demektir. E, tabii çok kadın arkadaşın da belli bir bedeli var. Bol bol gezmek, pahalı kıyafetler ve hediyeler almak gerekir. Bu yüzden cepte balya balya para, deste deste kredi kartı olması gerekir.

* Temelde iki çeşit playboy var. Bir, parasının gücüyle playboy olanlar, iki soyadının gücüyle. Piyasadaki mevcut playboyların hepsi köklü ailelerden gelmiyor. Birçoğu sonradan zengin olmuş ailelerin çocukları. Bazıları da zamanla fakirleşse bile soyadlarını gücüyle hala piyasadalar.

* Bir playboy, basının ilgi gösteridiği mekanlara mutlaka "takılmak" zorunda. Şu sıralar İstanbul'un gözde mekanları şunlar; People, Anjelique, Catwalk, 147, Mix, Cafe Rouge, Şamdan, Buz, Reina ve D'Oueff. n Bir playboyun en önemli enstürmanı arabasıdır. Playboy, gittiği mekanda dikkat çekmelidir. Ayrıca kapılara çok iyi bahşiş bırakmalı, spor arabasını en öne park ettirmelidir. Mekandan çıktığında, araba hemen yanına gelmeli ve hızla uzaklaşabilmelidir.

Playboyluk onunla başladı: Adnan Şen

Türkiye, gece kulüplerinde gezip, pahalı arabalarla "piyasa" yapmayı 80'li yılların sonlarında Ali Şen'in oğu Adnan Şen'den öğrendi. Adnan Şen, en elegant mekanlarda, en güzel kızlarla babasının paralarını har vurup harman savurdu. İstanbul sokaklarında hız sınırını zorlayan ilk kırmızı Ferrari de Adnan Şen'e aitti.

Bir erkeği playboy yapan kadınlar
Bir erkeğin kestirmeden "playboy mertebesi"ne yükselmesi mümkün. Bunun için şov dünyasının önde gelen kadınlarından birisiyle "samimi" görünmek yeterli. Bir erkeği bir gecede playboy yapacak kadınlardan bazıları şunlar: Deniz Akkaya, Demet Şener, Ayşe Hatun Önal, Ebru Şallı, Tuba Özay, Derin Mermerci, Selin Toktay, Burcu Çağrı, Helin Avşar ve Hande Ataizi...

Tabii erkekler bir gecede playboy olurken, kadınlar da bu işten kazançlı çıkıyor. Karşılıklı avantaj ilkesi bu sektörde de geçerli. İki taraf da birbirini kullanıyor. Kadınlar da zengin playboy adaylarının zaafından faydalanarak pahalı hediyeler aldırıyor.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır